Fethi Gürer'in EYT Teklifi İçin Kritik Gün-İşte Detaylar

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için Ömer Fethi Gürer 'in verdiği kanun teklifi için kritik tarih yarın. Söz konusu kanun teklifi 15 Ocak günü görüşülecek.

Fethi Gürer'in EYT Teklifi İçin Kritik Gün-İşte Detaylar

Son dakika haberi: CHP Niğde Milletvekili Sayın Ömer Fethi Gürer 'in EYT teklifi meclise geliyor.

Emeklilikte yaşa takılanların, taşeron işçilerin, kamu işçilerinin, geçici işçilerin sesi olan Fethi Gürer’in, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin sona erdirilmesi için  hazırladığı teklifi TBMM 'ye geliyor. Söz konusu teklifin yasalaşması halinde prim gününü ve çalışma yılını tamamlayan herkes, yaşa bakılmaksızın emeklilik hakkını kazanmış olacak.

CHP'li Fethi Gürer, yaşa takılanlar için hazırladığı Kanun Teklifinde 1999  yılından önce işbaşı yapan SSK ’lı, Bağ-Kur’lu ve Emekli Sandığı mensubu herkesin emeklilikte yaşa takıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“08.09.1999 tarihinde çıkarılan 4447 sayılı yasa ülkemizde yürürlüğe girdikten sonra ilk defa geriye doğru işletilen bir yasa olarak vatandaşın hakkını gasp etmiştir. Bu gaspın sona ermesi gerekir”

ÜLKENİN KANAYAN BİR YARASI

Türkiye genelinde 1999 yılından önce sigortalı olup emekli olabilmeleri için yaş sınırları uzatılan binlerce kişinin mağdur edildiğini ifade eden Gürer, “Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sigorta prim gün sayılarını tamamlamalarına rağmen emekli edilmemesi ülkenin kanayan bir yarası haline gelmiştir” diyerek söz konsu mağduriyeti gözler önüne serdi.

MHP KARAR DEĞİŞTİRDİ

Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti tarfından hazırlanan emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının Meclis tarafından araştırılmasına ilişkin önergesinin görüşülmesi talebi, CHP, MHP ve HDP oylarıyla kabul edilmiş daha sonra MHP karar değiştirip önergenin reddedilmesine neden olmuştu.

EYT TEKLİFİ HAKKINDA BİLGİ GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara