EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Komisyonda Kabul Edilmedi

Emeklilik için yaşa takılan yüz binlerce kişinin gözü kulağı TBMM'den gelecek açıklamada. Ancak alınan son dakika bilgilerine göre CHP 'nin EYT önerisi komisyonda kabul görmedi.

EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Komisyonda Kabul Edilmedi

EYT 'de son dakika gelişmesi !

TBMM'nin komisyona gönderdiği CHP'nin emeklilikte yaşa takılanlar tasarısı iptal edildi. Söz konusu tasarıyı AK Parti , MHP ve HDP kabul etmedi.

KORUCULARIN EMEKLİLİĞİ TARTIŞMA KONUSU

Komisyonda önceki gün bir tartışma yaşandığı, söz konusu tartışmanın koruculara emeklilik getiren düzenleme nedeniyle ortaya çıktığı bildirildi. 

CHP, koruculara emeklilik verilmesini öngören düzenlemeye günlerdir kamuoyunda tartışılan ve konuşulan emeklilikte yaşa takılanların taleplerini eklemek için bir önerge hazırladı. Ancak EYT meselesi söz konusu teklif maddelerinden çıkarıldı. 

BAŞKA KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLSÜN TALEBİ

TBMM İçişleri Komisyonu 'nda yapılan görüşmeler devam ederken yüz binlerce kişiyi ilgilendiren EYT maddesinin görüşmesi esnasında AKP ve MHP söz konusu maddenin tamamen teklif metninden çıkarılması için talepte bulundu. Bu talebin gerekçesi ise  "Teklif edilen madde korucuların emeklilik süreçleri ile ilgili düzenleme içermektedir. Komisyon görüşmelerinde diğer çalışanların emekliliğine ilişkin de önergeler verilmiştir. Bu sebeple emeklilik konusuna ilişkin hususların ve tekliflerin ilgili komisyonda görüşülmesi düşüncesiyle bu maddenin teklif metninden çıkarılması öngörülmektedir." şeklinde açıklandı. 

BÜTÇEYE MALİYETİ

Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, söz konusu maddenin çıkarılması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bunun yeri İçişleri Komisyonu değil. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi gerekiyor. Bu işin SGK ve bütçeye maliyeti ne olacak bilen var mı?" diyerek tepki gösterdi.

Güvenç,  açıklamasının devamında, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konu, bu 1500 korucunnun konusu da oraya eklenir, orada tartışılır, derli toplu olur, diyorlar" değerlendirmelerini yaptı.

Yüz binlerce kişinin gözünü diktiği komisyonda yaşanan bu gelişmelerin ardından HDP'nin de AK Parti ve MHP 'nin koruculara emeklilik verilsin teklifi yerine koruculuğun kaldırılması için önerge vermesi ile tartışmalar yaşanınca CHP 'nin önergeye eklemek istediği emeklilikte yaşa takılanlar maddesi de kabul görmedi.

CHP 'DEN AÇIKLAMA

CHP Milletvekili Tanju Özcan, EYT maddesinin kabul edilmemesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Özcan açıklamasındaü "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili adım attık ama AKP, MHP ve HDP, bizim verdiğimiz önergenin görüşülmesini el ele, kol kola engellemiş oldular" ifadelerini kullandı.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu durum hakkındaki talpe ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara