EYT Mecliste Reddedildi-Peki Şimdi Ne Olacak?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar bugün kötü haberi aldı. TBMM'de İYİ Parti 'nin emeklilikte yaşa takılanlar teklifi reddedildi. Peki şimdi ne olacak?

EYT Mecliste Reddedildi-Peki Şimdi Ne Olacak?

TBMM'de emeklilikte yaşa takılanlar tasarısı AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

EYT tasarısının reddedilmesi sonrası emeklilikte yaşa takılan on binlerce aday, şimdi ne olacak? sorusunu araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak emeklilikte yaşa takılan ve bu konuda mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen adaylar için bu haberimizi kaleme aldık.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu tarafındna hazırlanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifi CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti oylarıyla TBMM'de kabul edildi. Ancak Genel Kurul 'da yapılan oylamada bu teklif reddedildi. MHP'li vekil Erhan Usta ise EYT'ye destek vereceğini ve bunun taahhütleri olduğunu söyledi. Bu sözleri sonrası Usta görevinden alındı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Emeklilikte yaşa takılanlar önerisine destek veren Erhan Usta'yı görevden aldı.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

İYİ Parti 'nin EYT teklifi reddedildi. EYT teklifi TBMM Genel Kurulunda reddedilince EYT'ler kötü haber geldi. TBMM Genel Kurulundan geçseydi tasarı Cumhurbaşkanlığına gidecekti. Ancak tasarı TBMM'den geçmediği için kanun olma yolu kapandı.

YENİ EYT TEKLİFİ TBMM'YE GELİR Mİ?

CHP EYT konusunda çalışmalarını devam ettireceğini söyledi. Yasama yılı içinde yeni teklifler gelebilir. Ancak AK Parti ile MHP'nin yine destek vermemesi durumunda EYT'lerin bekleyişi devam edecek.

Yeni EYT teklifi TBMM'ye geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara -  ÖZEL HABER