EYT'lileri Üzen Açıklama: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Kanun Teklifi..

EYT kanun teklifi Komisyona geldi. Plan Bütçe Komisyonu 'nda sıraya alınan emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifi için üzen bir açıklama geldi.

EYT'lileri Üzen Açıklama: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Kanun Teklifi..

EYT kanun teklifi için son dakika açıklaması.

Emeklilikte yaşa takılanlar için CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bir kanun teklifi verdi. TBMM Başkanlığı 'na sunulan ve Plan Bütçe Komisyonuna gönderilen kanun teklifi , komisyonda görüşülmek için sıraya alındı. 

EYT kanun teklifinin gerekçesi şu şekilde;

EYT kanun teklifinin metni ise şu şekilde;

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

Madde 1- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 79- Bu maddenin yürülüğe girdiği tarihte, bu Kanuna ve mülga sosyal güvenlik kanunlarına göre emeklilik için gereken prim ödeme gün sayısı koşulunu sağlayıp da yaş koşulunu sağlamayan ve 8/9/1999 tarihinden önce sigortalı veya iştirakçi olanlardan bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren sigortalılık veya hizmet süresini tamamlayan ve prim ödeme gün sayısının dolduranlar, bu koşulu yerine geitrdiği tarihten itibaren kuruma başvuruları halinde yaşlılık aylığına hak kazanır. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından belirlenir." 

KANUN TEKLİFİ HEYECANLANDIRDI AMA:..

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, EYT kanun teklifinin , konunun gündemde olması için güzel bir adım olduğu bildirildi. Ancak Berat Albayrak ile Naci Ağbal 'ın EYT konusundaki son açıklamaları , bu kanun teklifinin de komisyondan geçmeyeceğini gösteriyor. 

Yaşa takılanlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

FERİDUN BAHŞİ 'DEN TBMM 'DE EYT AÇIKLAMASI

İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi TBMM Genel Kurulu 'nda emeklilikte yaşa takılanlar için bir açıklama yaptı ve "EYT diyoruz, EYT, EYT… Biliyoruz ki EYT konusunun gündeme getirilmesinden AK PARTİ sıraları çok rahatsız. İstiyorsunuz ki yaşanan mağduriyetler, çaresizlikler hiç gündeme gelmesin ve siz rahatça yaşamaya, mağduriyetler de yaşanmaya devam etsin. Ancak biz sizi başta EYT olmak üzere toplumumuzun sıkıntı yaşadığı her konuda rahatsız edeceğiz, etmeye devam edeceğiz. Ne zamana kadar? Sorunlar kökten çözüme kavuşana kadar. Genel seçimlerde her partinin vaadi EYT konusunda çözümdü. Oylar alınıncaya kadar çaresizlik içindeki EYT’liler kandırılıp aldatıldı, oylar alındıktan sonra AK PARTİ tarafından unutuldu. İYİ PARTİ milletvekillerince defalarca soru önergesi ya da teklif verdik. Teklif ve önergelerimiz ya Genel Kurula indirilmedi ya da reddedildi. Daha önce de ifade ettik: “Bizim yasa tekliflerimizi beğenmiyor olabilirsiniz, saygı duyarız. O zaman buyurun, teklifi siz getirin, biz destek olalım ve hukuksuz olarak mağdur olmuş bu insanlarımızın sorunlarını çözelim.” dedik, yine ses yok. Burada bu teklifimizi yineliyoruz: Buyurun, teklifi getirin, biz destekleyelim ama siz çözüm üretme taraftarı değilsiniz. Burada yandaş rantı yok, çözmek için çaba harcamazsınız." dedi.

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA