EYT İçin Hükümetten Son Dakika Açıklaması: Maaşları..

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için son dakika gelişmesi. AK Parti 'nin Kızılcahamam kampında EYT için kritik görüşmeler yapıldı. İşte detaylar.

EYT İçin Hükümetten Son Dakika Açıklaması: Maaşları..

EYT yasası ile emekli edileceklerin maaşları hakkında açıklama.

Son günlerin en çok araştırılan konusu emeklilikte yaşa takılanlar meselesi. Sayısı milyonları bulan EYT 'liler , mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Birçok ilde büyük mitingler düzenleyen, sosyal medya platformlarını en aktif şekilde kullanan EYT 'liler ile ilgili son dakika haberi geldi. 

Türkiye 'de yer alan habere göre , EYT 'liler hükümetten çalışma beklerken , AK Parti 'nin Kızılcahamam 'da düzenlediği kamptan bu konuda bilgiler geldi. 

KAMPTA EN ÇOK SORU ALBAYRAK 'A

Kızılcahamam kampında milletvekillerinin ve partililerin en çok soru sorduğu isim Berat Albayrak oldu. Ekonomi, işsizlik, zamlar ve enflasyon hakkında soruların yöneltildiği Bakan Albayrak 'a EYT sorusu da yönlendirildi. 

YENİ BİR SİSTEM

EYT ile ilgili Bakan Albayrak , kendisine gelen sorulara , yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre Albayrak 'ın , vatandaşlar emekli olduğunda , çalıştıkları zamanki maaşı alabilecekleri bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 

Söz konusu yeni sisteme göre , maaştaki ek ödemeler çıkarıldıktan sonra kalan net rakam kadar emekli maaşı ödemesi yapılması üzerinde duruluyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk , o toplantıda söz aldı ve 3-4 farklı model üzerinde çalışmalarının olduğunu , değerlendirmeler sonrası bu modellerden en iyisini seçeceklerini ifade etti. 

Bakan Selçuk açıklamasında söz konusu çalışmaların yıl içinde tamamlanacağını ifade etti. 

Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

EYT 'LİLERE GSS ŞOKU

Yaşa takılanlara GSS borcu şoku geldi. Yaşa takılan vatandaşlara son günlerde gelen mesajlarda , yüzlerce hatta binlerce  TL GSS  prim borcu biriktiği , bu borçların ödenmemesi durumunda yasal takip başlatılacağı uyarısı yapıldı. Detaylara ulaşmak için TIKLAYIN

EYT HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN