'EYT Gündemimizde Yok' Açıklaması Sonrası Mecliste Flaş Yaşa Takılanlar Açıklaması

TBMM 'de emeklilikte yaşa takılanlar için iki dikkat çeken açıklama geldi. Berat Albayrak 'ın EYT gündemimizde yok açıklaması sonrası konu meclis gündemine geldi.

'EYT Gündemimizde Yok' Açıklaması Sonrası Mecliste Flaş Yaşa Takılanlar Açıklaması

TBMM 'de önemli EYT açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'ın Kızılcahamam 'daki kampta EYT gündemimizde yok demesinin ardından bugün konu TBMM gündemine geldi. Saat 14,00 'da toplamam Genel Kurul 'da önce milletvekillerine söz verildi ve daha sonra grup başkanvekilleri konuştu.

CHP 'li Vekil Ayhan  Barut , söz aldı ve EYT meselesi hakkında Bakan Albayrak 'ın açıklamasını eleştirdi. Barut açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomik ve siyasi krizle boğuşan “emeklilikte yaşa takılanlar” olarak bilinen yüz binlerce yurttaşımız var. Bizim de çözüm için defalarca kanun teklifi, Meclis araştırması ve soru önergesiyle gündeme getirdiğimiz, kangrene dönüşen sorunla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Profesör Doktor Vedat Bilgin’i görevlendirdiğini ve bu sorunun çözümü için bir çalışma yapıldığını duyurmuştu. Dört gözle yapılan çalışmayı beklerken Maliye Bakanı Berat Albayrak “EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok.” diye açıklama yaptı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Aklımızla, halkımızla alay ettikleri yetmiyor gibi bir de dalga geçiyorlar. Verdikleri sözleri unutuyorlar, bir söyledikleri diğerini tutmuyor. Hani emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenleme yapılıyordu? Hani EYT sorunu ortadan kalkacaktı? Size rağmen milyonlarca mağdur yurttaşımız için mücadeleyi sürdüreceğiz, ellerinden alınan emeklilik hakkını isteyen EYT’lilerin haklı mücadelelerinde yanlarında olacağız."

İYİ PARTİ 'DEN TEPKİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan , Genel Kurulda söz aldı ve EYT ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Geçen seneden beri İYİ PARTİ olarak sürekli gündemde tuttuğumuz ve desteğimizi bir an olsun çekmediğimiz emeklilikte yaşa takılanlar mevzusunda, geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanının konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulunu görevlendirdiği ve sorunun çözümü için bir çıkış yolu arandığı öne sürülmüştü. Fakat, dün “EYT’lilere yönelik çalışma başlatıldı.” haberi bizzat Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından “Gündemimizde yok.” denilerek yalanlandı.

EYT’liler, Hükûmetin ve Sayın Albayrak’ın gündeminde olmayabilir ama milyonlarca vatandaşımızı sıkıntıya sokan ilk gündem maddesi budur. İktidar, EYT’lileri yok saymaya devam ettikçe biz İYİ PARTİ olarak konuyu gündeme getirmeye ısrarla ve inatla devam edeceğiz."

Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

EYT HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN