EYT'de Yeni Gelişme: Yaşa Takılanlardan Kritik Toplantı

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların haklarını savunan EYTSYDD, yeni bir toplantı yapacak. Yapılacak toplantıda son açıklamalar ve değerlendirmeler yapılacak.

EYT'de Yeni Gelişme: Yaşa Takılanlardan Kritik Toplantı

EYT 'lerden yeni toplantı.

EYTSYDD Yönetim Kurulu ve 55 il temsilcisi, önümüzdeki hafta  27 ve 28 Nisan 2019 tarihlerinde 2 gün sürecek bir kampta bir araya gelecek.

Edinilen son dakika bilgilerine göre emeklilikte yaşa takılanlar , bundan sonraki süreç için değerlendirmeler yapacak ve yeni yol haritası çizilecek.

Buna göre, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sorununun çözümü EYTSYDD 'nin öncelikli konusu olmaya devam edecek. Bununla birlikte aylık bağlama oranında yaşanan düşüş, derneğin gündemindeki ikinci konusu olarak öne çıkıyor. Zira yaşa takılma nedeniyle emeklilik geciktikçe emekli maaşlarında gözle görülür bir düşüş meydana gelmekte.

EYTSYDD'nin Bolu kampının ana gündem maddelerinden biri de emeklilikte yaşa takılan sorununun yanı sıra kıdem tazminatı olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından geçtiğimiz gün açıklanan reform paketiyle kıdem tazminatında fon kurulması, zorunlı bireysel emeklilik ve tamamlayıcı emeklilik gibi kavramlar yeniden çalışma hayatının gündemine gitmiş durumda.

Bolu kampında hükümet cephesinden gelen son açıklamalar ve bu konular hakkında son durum masaya yatırılıp değerlendirilecek ve buna karşı yol haritası çizilecek.

EYTSYDD İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak da sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla Bolu kampında ele alınacak konulara ilişkin ipuçları verdi.

MECLİS AÇILMALI

Özüpak, yaptığı son paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Seçimler bitti, Meclis bir an önce açılmalı. EYT, ABO, BES, staj, kıdem tazminatı haklarımız için kanun tekliflerini muhalefet vermeli, hakkımız olanı almak için ve aldıklarımızı da vermemek için biz burdayız. Sonuç alana kadar mücadeleye devam ediyoruz. Yerel seçimden ders almayanlara genel seçimlerde de verilecek cevabımız var. Biz hazırız ve mücadeleye devam edeceğiz."

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA