EYT'de Son Dakika Haberi: MHP Teklifi TBMM'ye Sundu

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren önemli gelişme yaşandı. MHP, EYT ile ilgili teklifini TBMM Genel Kuruluna sundu.

EYT'de Son Dakika Haberi: MHP Teklifi TBMM'ye Sundu

CHP, İYİ Parti ve MHP 'nin desteklediği emeklilikte yaşa takılanlar meselesi TBMM'de gündeme geldi.

Yeni yasama yılında meclisin ilk gündem konularından olacağı açıklamam emeklilikte yaşa takılanlar meselesi, 1 Ekim tarihinde TBMM'nin açılması ile konuşulmaya başlandı. 8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren yasayla emekli olmada yaşa takılanların mağduriyetini gidermek için son tasarı da MHP'den geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, konuyla ilgili olarak şu an itibarıyla kendilerine gelen bir şey olmadığını, bu meseleyle ilgili çalışmalarının bulunmadığını söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise geçtiğimiz sefer yapılan bakanlar kurulu toplantısı sonrası bu konunun gündemlerinde olmadığını, söz konusu düzenlemenin TBMM'ye gelmesi durumunda da Malliye'ye etkilerinin masaya yatırılacağını söyledi.

MHP TEKLİFİNİ GENEL KURULA SUNDU

MHP'den yapılan son dakika açıklamasında, emeklilikte yaşa takılanlar için teklifin TBMM'ye sunulduğuna yer verildi. MHP Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun tekliflerimizi verdik. Türk milletinin nerede sorunu varsa bununla ilgili çözümlerin mutlaka bulunacağına inanıyoruz."

CHP BAŞVURU YAPTI

Bugün MHP tasarıyı genel kurula sundu. Öte yandna önceki, gün de CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel, partilerinin verdiği yasa teklifinin gündeme alınması için TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı’na yazıyla başvurdu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Tasarı genel kurula sunuldu ve TBMM'de görüşülmeye başlandı. Görüşmeler sonrası oylama yapılacak ve EYT tasarısı yeteri oyu alması durumunda Cumhurbaşkanlığı 'na onaylanmak üzere gönderilecek. Cumhurbaşkanlığı 'ndan da pnay alması üzerine karar Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürülüğe girecek.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN TAKİP ETTİĞİ SİTE

EYT tasarısını bekleyen adaylar Kamubulteni.com 'u takip ediyor. Siz de mobil uygulamamızı indirin ve EYT haberlerinden anlık haberdar olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER