EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Yaşa Takılanlara Yeni Umut

EYT için son dakika gelişmesi: Umutları tükenen yaşa takılan personellere yeni bir umut ışığı geliyor. Kritik kanun önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülecek.

EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Yaşa Takılanlara Yeni Umut

Emeklilikte yaşa takılanlar için son dakika gelişmesi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada EYT ile ilgili son noktayı koydu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesi bitmiştir dedi. Ancak Kurtulmuş bunu dese de TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Çalışma ve Aile Bakanlığı bütçesinde kanun teklifi olarak muhalefet, EYT sorununu tekrardan gündeme getirecek.

Emeklilikte yaşa Takılan Milletvekilleri de muhalefet tarafından hazırlanan bu teklife destek vereceklerini söyledi.

Emeklilikte yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, konu ile ilgili yaptığı son dakika değerlendirmesinde, bu yasanın çıkacağında umutlu olduklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'A YANLIŞ BİLGİLER İLETİLİYOR

Özüpak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Emeklilikte yaşa Takılanların maliyeti hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’a yanlış bilgiler verildiğini, bu nedenle EYT 'nin bir yük olarak görüldüğünü iddia etti.

Emeklilikte yaşa Takılanların sayısının 700 bin civarında olmadığını sözlerine ekleyen EYT Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, emeklilikte yaşa takılanların sayısının 700 binden çok daha az olduğunu söylerine ekledi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar daha önceki hükümetler döneminde mağdur edilmiş ve yıllarca primlerini yatırmış olmalarına rağmen emeklilik için yaşı beklemişlerdi.

Emeklilikte yaşa Takılanlar ile ilgili yasa geriye doğru kademe kademe işlenince binlerce mağdur yaratıldı.

KRİTİK GELİŞME: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TBMM'DE

Önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi n’de bütün bakanlıkların bütçeleri masaya yatırılacak ve Çalışma ve Aile Bakanlığının bütçesi de gelecek. Milletvekilleri tarafından verilen kanun teklifinin arkasında diğer partiler ile vekiller duracak mı hep birlikte göreceğiz.

EYT meclise gelir gelmez haberdar olmak, tüm gelişmeleri anında öğrenmek için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara