EYT'de Flaş Gelişme: Üzen Son Dakika Haberi Geldi

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları üzen son dakika açıklaması geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre yaşa takılanlar ile ilgili kurulan komisyonun çalışmalarını Bakanlığa ilettiği , ancak bu çalışmaların kabul görmediği bildirildi. İşte detaylar ve son bilgiler.

EYT'de Flaş Gelişme: Üzen Son Dakika Haberi Geldi

EYT 'de kötü haber.

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Sözcü Gazetesi 'nin aktardıı haberde , Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın talimatı sonrası başlayan EYT görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı bildirildi. 

Prof. Vedat Bilgin başkanlığında yapılan görüşmeler sonrası EYT ile ilgili bazı öneriler ve alternatiflerin belirlendiği, bu önerilerin bakanlığa iletildiği bildirildi. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre Hazine Maliye Bakanlığı, bütçeye aşırı derecede yük getireceği gerekçesiyle,  yaşa takılanlar için şimdi adım atmayacak.

Yaşa takılanlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay  konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bütçe rakamları büyüdü ve trilyonu geçti ama bu bütçenin içinde EYT'liler yine yok. Enflasyona ezilen memur, işçi, traktörüne haciz gelen çiftçi, yurt bulamayan öğrenciler, işsiz gençlerimiz için de bir önlem yok. Trilyonluk bütçede halka düşen vergi ve zam” ifadelerini kullandı.

AYHAN BARUT: "HANİ SORUN ÇÖZÜLECEKTİ?"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çözüm üretildi ancak bakanlık reddetti. Hani emeklilikte yaşa takılanlar sorunu ortadan kalkacaktı?” sorusunu sordu ve şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomik ve siyasi krizle boğuşan ve emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen yüz binlerce yurttaşımız var. Kangrene dönüşen bu sorunla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Vedat Bilgin'i görevlendirdi ve sorunun çözümü için bir çalışma yapıldığını duyurdu. Dört gözle bu çalışmayı beklerken Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda olumlu yanıt vermedi. Verdikleri sözleri unutuyorlar. Hani emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenleme yapılıyordu? Hani EYT sorunu ortadan kalkacaktı? Biz milyonlarca mağdur yurttaşımız için mücadeleyi sürdüreceğiz.”

EYT HABERLERİ İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN