EYT'de Flaş Gelişme: Hükümetten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Açıklaması

Emeklilikte yaşa takılanlar için hükümetten son dakika açıklaması geldi. EYT 'nin 2020 yılı bütçesinde olup olmadığı Naci Ağbal 'a soruldu.

EYT'de Flaş Gelişme: Hükümetten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Açıklaması

EYT 'de son dakika gelişmesi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal bir son dakika açıklaması yaptı. Ağbal yaptığı açıklamada 2020 yılı merkezi bütçesini kamuoyuna duyurdu.  Ağbal yaptığı açıklamada 2020 yılında bütçe açığı 138.9 milyar TL olarak öngörüldü. Bu yılın ilk 9 ayında bütçe açığı toplamda 85.8 milyar TL olmuştu.

OPERASYONDAKİ İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Ağbal , Barış Pınarı Harekatı ile ilgili "Bugün Türkiye, sadece Suriye'de yürütülen operasyon itibariyle değil, küresel barış ve istikrarı sağlamak için de dünyanın başka bölgelerinde operasyonlar yürütüyor. Afganistan'da, Sudan'da, Bosna Hersek'te, birçok yerde barışı desteklemek için çalışmalar yapılıyor. Allah'a şükürler olsun ekonomimiz ve bütçemizin gücü, imkanları, Mehmetçiğimizin askerimizin silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacı olan her türlü kaynağı sağlamamıza imkan verecek ölçüde. Bu millet, Kurtuluş Savaşı'nda dahi dişinden tırnağından artırarak ordusuna, Mehmetçiğine kaynak aktarmış ve bu konuda hiçbir zaman için ihtiyaçlar noktasında geri duruş olmamıştır. Bugün de imkanlarımız, yürütülen bütün operasyonların gerektirdiği ihtiyaçları karşılayacak güçtedir." dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SORUSU SORULDU

Bütçe sunumu yapan Naci Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığı ile ilgili gelen soruya da yanıt verdi. Ağbal yaptığı açıklamada  "2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi." dedi.

Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal soruları yanıtladı:

- "Şu anda yürütülen operasyon da dahil olmak üzere savunma ve güvenlik birimlerimizin ihtiyacı olan her türlü kaynak hem bütçede öngörüldü, hem ilave ihtiyaç gerekirse bu ihtiyacı karşılayacak ekonomik ve bütçe gücümüz var"

EYT' DEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN