Erkan Aydın'dan Dikkat Çeken EYT Çıkışı

TBMM Genel Kurulu 'nda konuşan ve EYT üzerinden hükümeti eleştiren Aydın,  "Futbol kulüplerine para var, muhtarların umreye gitmesi için para var, Diyanete 10,4 milyar para var, bakanlara, Cumhurbaşkanı yardımcılarına çift maaşa para var, mültecilere 40 milyar dolar para var, kurullara atanan ünlülere para var, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarına para var ama emeklilikte yaşa takılanlara yok" dedi.

Erkan Aydın'dan Dikkat Çeken EYT Çıkışı

CHP Milletvekili Erkan Aydın 'dan emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması.

37 sıra sayılı Kanun Teklifi’nin 3’üncü maddesi üzerinde verilen önerge hakkında söz alan ve Genel Kurul'a hitap eden Erkan Aydın, Balzac 'ın sözünü hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:

"Ünlü yazar Balzac diyor ki: “Bugünkü kanunlar, büyük sineklerin delip geçtiği, küçüklerin de takılıp kaldığı bir örümcek ağı gibidir.” İktidarın getirdiği kanun teklifleri de halkın ağzına bir parmak bal çalan ama bunun yanında küçük çıkar gruplarına büyük çıkarlar veren, bu hakları elde etmelerini sağlayan kanun teklifleri. Şu anda konuştuğumuz 71 madde de, aynı Balzac’ın dediği gibi, büyük sineklere açılan sonsuz bir kapı."

HERKESE PARA VAR AMA EYT 'YE YOK

Aydın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Şimdi, neresinden tutarsanız tutalım elimizde kalan bir teklif. “Ülkemizde adaletli vergi sistemi var.” deniyor, “Tabana yayılıyor.” deniyor ama baktığımızda gerçek öyle mi, şöyle kısaca bir göz atalım.

Topçuya vergi yok, jokeye vergi yok, hakeme vergi yok, yandaş iş adamına vergi yok. Peki, kime var? Dula yetime var, asgari ücretliye var, emekliye var, çiftçiye var, BAĞ-KUR’luya var, esnafa var ama gelen teklifte gene ne yapılıyor? Çiftçi için kurulan, tarım için desteklemek için kurulan Ziraat Bankası gidip futbol kulüplerinin borçlarını yapılandırmayla ilgili teklif düzenliyor. Bakın, o futbol kulüplerinin 7 kalemde zaten vergileri yok. Yayın geliri, saha reklam geliri, forma reklam geliri, bilet satış gelirleri, kombine geliri, loca satış geliri, bonservis gibi 7 kalemde zaten vergi ödemiyor. Ama bu çıkan kulüplerle siz neler yapıyorsunuz? Futbol kulüplerine para var, muhtarların umreye gitmesi için para var, Diyanete 10,4 milyar para var, bakanlara, Cumhurbaşkanı yardımcılarına çift maaşa para var, mültecilere 40 milyar dolar para var, kurullara atanan ünlülere para var, Cumhurbaşkanı danışmanlarına para var ama emeklilikte yaşa takılanlara gelince para yok, bütçe tasarruf bütçesi. İşte bu çelişkiyi de umarım 31 Martta vatandaşımız da görür ve gerekli cevabı da verir.

Kendi ürettiği zeytinyağını dünyada en pahalıya içen millet, yüzde 75’ini ürettiği fındığı en pahalıya tüketen biziz, Rize’de ürettiğimiz çayı Almanya’dan pahalıya içen gene biziz, kendi topraklarımızda yetişen Antep fıstığını dünyada en pahalıya yiyen gene biziz. Ama Sayın Bakan damat Albayrak ne diyor? “Devletin kasası tarihte hiç olmadığı kadar güçlü.” diyor. Şu kasayı bir gösterse de biz de gerçekten güçlü mü, değil mi bir öğrensek. Lafa gelince hep güçlü. O zaman ben de soruyorum: Madem güçlü, EYT’lilere, emeklilikte yaşa takılanlara niye vermiyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanına 46 yaşında verdiğiniz bu hakkı niye onlara vermiyorsunuz? Öğretmenlere, sağlıkçıya, eğitimdekilere ek 3600 göstergeyi madem kasa bu kadar güçlü niye vermiyorsunuz? Atama bekleyen sağlık çalışanlarına, öğretmenlere niye bu haklarını vermiyorsunuz? Vergilerde ve zamlarda neden indirim yapmıyorsunuz madem kasa bu kadar kuvvetli?"

EYT haberlerinden bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.