EYT'lere Önemli Son Dakika Uyarısı

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için önemli bir uyarı geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı açıklamada EYT'lere GSS uyarısında bulundu. İşte detaylar.

EYT'lere Önemli Son Dakika Uyarısı

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması.

1999  senesinde çıkan yasa sonrası  Türkiye 'de emeklilik için yaş şartı mecburiyeti gelmiş ve yürürlüğe girmişti. 1999 'dan önce sigorta girişi olanlar  bu yasa ile yeni emeklilik sistemine dahil edilerek yaş şartını tamamlamadan emekli olamamaktadırlar. Bu çalışanlar prim şartlarını yerine getirsede yaş şartından dolayı emeklilik için beklemeye devam ediyorlar.

KRİTİK UYARI GELDİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun  emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Erdursun yaptığı açıklamada emeklilik için yaş bekleyen vatandaşlara GSS sprim borcu hatırlatması yaptı

Önemli bir ayrıntıyı aktaran Erdursun  konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Emekli olmak için yaşını bekleyenler çalışmıyorsanız eşiniz de çalışmıyorsa GSS prim borcunuzu kontrol edin! İster sağlıktan yararlanın ister yararlanmayın GSS borcunuz çıkacak! GSS+ Gecikme faizi borcunuzu ödemeden emekli olamazlar!" dedi.

PRİM BORÇLARINIZI KONTROL EDİN

Özgür Erdursun yaptığı açıklamasında , emeklilikte yaşa takıldığı için emekli olamayan , yaşı ilerlediği için çalışamayan vatandaşların, eşleri de çalışmıyorsa mutlaka GSS prim borcunu kontrol etmeleri uyarısı yaptı. 

Sağlıktan faydalanıp faydalanılmadığının önemli olmadığını beliretn Erdursun GSS borcunun çıkacağını ifade etti.

EYT bekleyen vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

GSS BORÇ SORGULAMA EKRANI

Genel Sağlık Sigortası borcu internet üzerinden e devlet kapısından sorgulanıyor.

https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu

Yukarıdaki linke gidin ve GSS borcunuz var mı , yok mu sorgulayın.

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN