Emeklilikte Yaşa Takılanlar Konusunda Son Gelişmeler! İYİ Parti, Saadet Partisi ve CHP'den EYT Tepkisi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamanın ardından muhalefetteki diğer partiler EYT düzenlemesine ilişkin çağrılarını yineledi. Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Konusunda Son Gelişmeler! İYİ Parti, Saadet Partisi ve CHP'den EYT Tepkisi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Konusunda Son Gelişmeler! İYİ Parti, Saadet Partisi ve CHP'den EYT Tepkisi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle ilgili EYT Derneğinin çalışmaları devam ederken, muhalefet partilerinden de düzenlemeye destek mesajları gelmeye devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu EYT konusundaki talepleri sık sık gündeme getirerek, iktidar ve MHP'ye düzenleme çağrısında bulunuyor. Düzenleme teklifinin TBMM'ye gelmesi halinde olumlu yönde oy kullanacaklarını söyleyen muhalefet partileri, neredeyse tüm partilerin seçim vaatleri arasında yer alan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin sonradan görmezden gelinmeye başlandığını, yüz binlerce kişinin müjde beklentilerine iktidar ve muhalefet partilerinin ortak karar alarak yanıt vermesi gerektiğini belirtiyor.

YENİ DUYURULARI VE HABERLERİ KAÇIRMAK İSTEMİYORSAN TIKLA VE ÜCRETSİZ İNDİR!

KARAMOLLAOĞLU DA EYT'YE DESTEK ÇIKIYOR

Konuyla ilgili dün çeşitli açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Emeklilik için yaşa takılanlar var. Adam emekli olmuş maaş alamıyor. Adam emekli olmuş sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Böyle bir mantık olur mu?. EYT’liler bize geliyorlar; ‘Biz derdinizi anlıyoruz ama, bu işi şuan muhalefette çözemeyiz, sadece dile getiririz’ diyoruz. Devlette diyor ki, ‘Para mı var ki yapalım biz bunu.’ Sen israf ederken, yolsuzluğa para ayırırken bana mı soruyorsun? Niye sen onlara ayırıyorsun da bu garibanların halinden anlamıyorsun? Hele de sigortalılar, daha önceden sigortalı olanlar. Dünyada ‘Yanlış kararlar madalya verelim’ denilse, zannediyorum ki bunlara verilir.“İşçiler bilir. Bunlar geçmişte bir kanun çıkardılar, ne kadar çok çalışırsan, emekli maaşın o kadar azalacak. Güler misin ağlar mısın? Olmaz böyle bir mantık olmaz. Bunlara da bir şeyler söylediğin zaman, ‘Paramız mı var?’ diyorlar. Adam köprüye parayı buluyor, hastaneye parayı buluyor, yola parayı buluyor, binayı yıkıp yerine yenisini yapmak için parayı buluyor. Saraylar da yapıyoruz. Şimdi artık saraylardan idare ediliyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşener ve Kılıçdaroğlu Ortak Mitingde Çağrı Yaptı

Hükümetin ve MHP'nin 3600 ek gösterge konusunda düzenlemeyi bir an önce yapması gerektiğini her türlü desteğin verileceğini belirten muhalefet partisi liderleri, emeklilikte yaşa takılanlar konusunun da gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

DEVLET BAHÇELİ EYT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin an itibariyle çıkmasının mümkün olmadığını, ileride bu konunun tekrar gündeme getirilebileceğini söyledi. Devlet Bahçeli, "Şu an için bunun çıkması mümkün değil. Hele hele seçime 10 gün kala böyle popülist bir politika da uygulanmaz. Ama seçim sonuçları belirlenir, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kalıcı istikrar sağlayıcı güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunulabilinir. Sabırlı olmaları lazım, Türkiye’nin gerçeklerini göz önüne almak lazım." dedi.

SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ. TIKLA İNDİR.