Emeklilikte Yaşa Takılanlar Kanun Teklifi Mecliste Komisyona Geldi-İşte EYT Teklif

Emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Hazırlanan kanun teklifi TBMM'ye sunuldu ve teklif, komisyona geldi. İşte detaylar ve son bilgiler.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Kanun Teklifi Mecliste Komisyona Geldi-İşte EYT Teklif

EYT kanun teklifi TBMM 'ye geldi.

Türkiye genelinde sayısı milyonları geçen emeklilikte yaşa takılanlar , bu sorunun çözülmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. EYT 'ler , düzenledikleri toplantılar ve mitinglerle seslerini duyurmaya çalışırken kötü haber geçtiğimiz gün Naci Ağbal 'dan gelmiş ve 2020 yılı bütöesinde EYT için bir kaynak olmadığını ifade etmişti. 

Bu açıklama sonrası bir son dakika gelişmesi yaşandı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Gethi Gürer, TBMM Başkanlığı 'na bir kanun teklifi sundu. Teklif, "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" başlığı ile verildi ve özetinde şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile; 8/9/1999 tarihinden önce sigortalı veya iştirakçi olanlardan, sigortalılık veya hizmet süresini tamamlayan ve prim ödeme gün sayısını dolduranların, yaş şartına bakılmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanması amaçlanmaktadır."

KANUN TEKLİFİ

TBMM 'ye sunulan ve bugün komisyona gleen kanun teklifinin gerekçesi şu şekilde;

Kanun teklifinin detayları ise şu şekilde;

23 EKİM 'DE KOMİSYONA GELDİ

Söz konusu kanun teklifi 23 Ekim 2019 günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna geldi. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

TBMM 'de komisyonlara gelen teklifin burada kabul edilmesi sonrası teklif, TBMM Genel Kurulu 'na sevk edilecek. Neler olacak bekleyip göreceğiz.

Yaşa takılanlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN