Emeklilikte Yaşa Takılanlar Heyecanla Bekliyor! 'Gelin Evet Deyin'

Emeklilikte Yaşa Takılanların merakla beklediği düzenleme teklifi TBMM Genel Kurulu'nda gündeme geliyor. EYT kanun teklifi bugün TBMM'de görüşülecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Heyecanla Bekliyor! 'Gelin Evet Deyin'

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Heyecanla Bekliyor! Kısa Süre Sonra TBMM'de

Emeklilikte Yaşa Takılanların merakla beklediği düzenleme teklifi TBMM Genel Kurulu'nda gündeme geliyor. EYT kanun teklifi bugün TBMM'de görüşülecek. Mecliste görüşmeler başlamadan önce konu dışı söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanu teklifinin geleceğini buna tüm partilerin evet demesini beklediklerini, dilediklerini belirtti.

"GELİN EVET DEYİN"

Ali Mahir Başarır, "Bir yerel seçim sürecindeyiz. Seçimin konusu bana göre yapılacak olan hizmetler, yerel hizmetler olmalı ama görüyorum ki yine türban konusu, yine cami konusu, yine din konusu kullanılıyor. Bir sanatçımız içkili bir barda türbanlı bir vatandaşımızla tartışıyor, Cumhurbaşkanı çıkıyor, bunu diline doluyor. Artık türbandan, camiden elinizi çekin. Bu halkın türbanla, camiyle asla ve asla sorunu yok. Bakın, türbanlı bir vatandaşımız ile bir sanatçımız içkili bir barda bile buluşup tartışabiliyor; bu, Cumhurbaşkanını ilgilendiren bir konu değil ama ne yazık ki Cumhurbaşkanı hâlâ din, hâlâ türban, hâlâ cami konusunu işliyor bu ülkede.Cumhurbaşkanı bu ülkede konuşacaksa yoksulluğu konuşsun, konuşacaksa eşitsizliği konuşsun, hırsızlığı konuşsun, halkın durumunu konuşsun. Bakın, bir saat sonra bu Meclise milyonlarca insanı ilgilendiren, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir kanun teklifi geliyor. Madem bu halkı istiyorsunuz, bir sevap işleyeceksiniz, dinden bahsediyorsunuz, haktan bahsediyorsunuz; gelin, bu yasa teklifine "evet" deyin." dedi. 

DETAYLAR GELİYOR