Emeklilikte Yaşa Takılanlar Ankara Mitingi Öncesi Kırşehir'de Bir Araya Geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) , bugün Kırşehir'de bir araya gelerek Ankara'da gerçekleştirmeyi planladıkları EYT mitingi öncesi sorunlarının çözülmesi için çağrıda bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Ankara Mitingi Öncesi Kırşehir'de Bir Araya Geldi

EYT'liler Kırşehir'de bir araya geldi. Özel bir düğün salonunda toplkanan Emeklilikte Yaşa Takılanlara CHP ve İYİ Parti teşkilatlarından da destek geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'nin Kırşehir Temsilcisi, herkesin ailesi ile bir EYT'liyi etkilemesi ve yöneticilere hakların savunulması noktasında gerekli tepkinin gösterilmesi gerektiğini söyledi. Erdem, "10 kişi ile başladığımız davada Kırşehir'de binlerce, Türkiye genelinde ise yüzlerce kişi var.

Emeklilik hakkımız bir şekilde alındı. İlk defa bir yasa geriye dönük işletildi. Bütün başvurularımız reddedildi. Bizler, bir şekilde görmezden gelindik." şeklinde konuştu. Emeklilikte Yaşa takılanlar tarafından gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, EYT konusunda tüm partilerin ortak hareket etmesi gerektiğini, teklifin İYİ Parti tarafından gündeme getirildiğini fakat AK Parti tarafından reddedildiğini MHP, CHP ve HDP'nin önce evet dediğini fakat yarım saat sonra MHP'nin EYT'ye desteğini kestiğini söyledi.

CHP Kırşehir Milletvekili İlhan, "Yasa teklifi, ret oyları ile TBMM'den geçmedi. Hepimiz farklı görüşlerden insanlarsınız. Hepimiz partilere oy verirken belirli kriterleri ortaya koyarlar. Herkes inandığı gibi oy verebilirler. EYT'lilere neden ret oyları verildiği kesinlikle milletvekillerine sorulmalı" şeklinde konuştu.