Emeklilerin Bayram İkramiyesine Zam İçin Kanun Teklifi-İşte İstenen Ücret

Emeklilerin bayram ikramiyelerine zam için bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifinde bayram ikramiyesine zam yapılması istendi.

Emeklilerin Bayram İkramiyesine Zam İçin Kanun Teklifi-İşte İstenen Ücret

Emeklilere bayram ikramiyesine zam için kanun teklifi.

Emekli vatandaşlara her yıl bayramlardan önce 1000 'er TL ikramiye veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda alınan karar sonrası milyonlarca emekliye Kurban ve Ramazan Bayramı öncesi 1000 TL ikramiye verildi.

Emeklilere verilen bayram ikramiyelerine zam yapılmıyor. İkramiye tutarı 1000 TL olarak belirlenmiş ve 2018 ile 2019 yıllarında emeklilere 1000 TL ödeme yapıldı. 

ARTTIRILSIN TALEPLERİ

Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin arttırılması için mecliste ve birçok platformda açıklamalar gelmişti. Ancak açıklamalar karşılıksız kalmış ve bayram önceleri emeklilere 1000 TL verilmişti.

KANUN TEKLİFİ GELDİ

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu bir kanun teklifi hazırladı. Hazırlanan kanun teklifinde Kabukçuoğlu emeklilere bayram ikramiyesinin , o yılın brüt asgari ücretin yarısı kadar olması gerektiğine yer verildi.

İşte kanun teklifi:

Kanun teklifinde "31/5/2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 18 inci maddesinin birinci fıktasında yer alan "1000'er TL" ibaresi" o yıl için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık brüt miktarının yarısı" şeklinde değiştirilmiştir."

2019 yılında brüt asgari ücret 2.558,40 TL 'dir.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi TBMM 'ye geldi ve komisyona sevk edildi. Komisyonda görüşülmesinin ardından konu TBMM gündemine gelecek.

EMEKLİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN