Emeklilere Maaş Ödemesi Hakkında SGK'dan Açıklama

Emeklilere maaş ödemeleri hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu 'ndan son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklama haberimizin devamında.

Emeklilere Maaş Ödemesi Hakkında SGK'dan Açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumundan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada erken ödeneceği açıklanan ancak, hesaplara yatmayan maaşlarla ilgili bilgi verildi.

Emekli ile hak sahipleri için daha önce yapılan açıklamada, bayram günlerine rastlayan aylık ödemelerin erken olarak hesaplara yatması konusunda kısıtlı bir istismar olduğuna yer verildi. Bu ödemelerin hesaplara yatmaması konusunda spekülatif haberler yapıldığının belirtildiği açıklamada, bir algı yapılmaya çalışıldığına yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kurumumuzca belirlenen dönem ve tarihlerde emeklilere ve hak sahiplerine her ay peşin olarak ödenen gelir ve aylıkların, Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği gereğince ödeme günü cumartesi gününe rastlayan grubun ödemesi cuma, pazar gününe rastlayan grubun ödemesi pazartesi günkü grup ile birleştirilerek yapılmaktadır. Youwin Ancak ödeme günlerinden herhangi birinin cumartesi veya pazar günü dışında resmi tatil gününe rastlaması halinde, ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı Kurumumuzca belirlenerek ilan edilmektedir”

11.7 MİLYON EMEKLİNİN PARALARI HESAPLARINDA

21 ile 24 Ağustos tarihleri arasına denk gelen emekli ile hak sahiplerinin maaş ödemelerinin 17 ile 18 Ağustos günü hesaplara yattığı beliritlirken, 17-18 Ağustos olanlara 17 Ağustos, 19-25 Ağustos olanlara 20 Ağustos tarihinde 7 milyon 652 bin 321 emekliye ödeme yapıldığına yer verildi.

Diğer emeklilere ise 27-28 Ağustos günü ödeme yapılacağına yer verildi.

Kamu haberlerinden, emekli haberlerinden haberdar olmak için Kamubulteni.com adresini takipte kalın.

Kamubulteni.com  | Ankara