Emekli Maaşının 2020 TL Olması İçin Önemli Açıklama

Son dakika haberi: Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Danışmanı Cafer Yazıcıoğlu yaptığı son dakika açıklamasında emeklilerin maaşlarının en az asgari ücret olması gerektiğini söyledi.

Emekli Maaşının 2020 TL Olması İçin Önemli Açıklama

Son dakika haberi: Türkiye Emekliler Derneği'ndan emekli maaşının en az asgari ücret olması talebi.

Son dönemlerde ciddi şekilde artan maliyetler, en çok emekli vatandaşları zora soktu. Market ürünleri ve diğer tüketim mallarına gelen fahiş zamlar sonrası emekli vatandaşların adeta beli büküldü. Asgari ücret 2 bin TL iken bin TL alan emekli vatandaşlar, geçinemiyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın "Bin TL 'nin  altına emekli kalmayacak" sözüyle mutlu olduklarını söyleyen emekliler "Evet ama 1.000 lirayla asgari ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamıyoruz. Miktar en az asgari ücret seviyesine çekilmeli" diyor.

Konu ile ilgili Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Danışmanı Cafer Yazıcıoğlu, Türkiye Gazetesi 'ne açıklamalarda bulundu. Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada, emeklilerin lüks yaşayacak kadar değil geçinebilecekleri bir ücret istediğini söyledi.

Yazıcıoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"TÜİK'in enflasyon sepetinde pinpon topu gibi emeklileri ilgilendirmeyen maddeler yer alırken, emeklileri ilgilendiren maddeler ise yer almıyor. Bu sebeple yaşlılık enflasyonu yapılmalı ve asgari ücretin arttığı oranda emekli maaşları da arttırılmalı."

EV KİRALARI EN KÖTÜ 500-600 TL

Asgari ücret altında maaş olmaması gerektiğini söyleyen Yazıcıoğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"En kötü yerlerde bile ev kiraları 500-600 lira. Asgari ücretin altında maaş olmamalı. Asgari ücretin altında maaş alınıyorsa devlet bunu sosyal yardımlarla tamamlıyor. Bizde de bu sistem gelmeli. Çünkü emeklilik sistemimizin bir aileye yetmeyeceği görüldü ve bireysel emeklilik teşvik edilmeye başlandı. Ama şu andaki emekliye bir faydası yok. Bu yüzden asgari gelir sistemine geçmemiz gerekiyor"

İLAÇ KATILIM PAYI ALINMAMASI GEREKİYOR

Yazıcıoğlu açıklamasının devamında, ileri yaşlarda maaşın büyük çoğunluğunun sağlığa gittiğini de hatırlattı ve emekliden ilaç katılım payı alınmamasını istedi.

Kamubulteni.com  | Ankara