Emekli Maaş ve İkramiye Zammı İçin Rakamlar Açıklandı

Ek gösterge zammı bekleyenler için açıklama geldi. Açıklamada taslak metninin hazırlandığına yer verildi. TBMM 'nin açılması ve yargı paketlerinin geçmesi sonrası emekli ikramiye ve maaş zammı gündeme gelecek. İşte detaylar ve son bilgiler.

Emekli Maaş ve İkramiye Zammı İçin Rakamlar Açıklandı

Emekliye maaş zammı ve ikramiye müjdesi.

1 Ekim 2019 günü TBMM 'nin açılmasının ardından birçok önemli kanun teklifi görüşülecek ve karara bağlanacak. Büyük bir merakla beklenen yasalardan biri de ek gösterge düzenlemesi. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi hükümetin seçim vaadi olan ek gösterge meselesi yeni yasama yılına kalmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE SÜLEYMAN SOYLU EN YAKIN ZAMANDA DEMİŞTİ

Katıldığı programlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan yıl sonuna kadar, Süleyman Soylu ise TBMM 'de geçtiğimiz dönem yaptığı açıklamada  ek gösterge meselesinin TBMM 'den yıl sonuna kadar geçeceğini söylemişti.  

1 Ekim 2019 günü TBMM 'nin açılması ve yeni yasama yılının başlaması ile birlikte ek gösterge meselesinin de yargı paketi sonrası gündeme gelmesi ve çözülmesi bekleniyor. Ek gösterge zammı ile bir memur emeklisinin maaşı 650 TL civarında, ikramiyeleri ise en az 20 bin TL civarında artacak. 

SADECE ÖĞRETMEN-HEMŞİRE-POLİS VE DİN GÖREVLİLERİ

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi verilen müjdede , ek gösterge zammının öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine uygulanacağına yer verildi. 

Yapılan son dakiak açıklamasında taslağın hazırlandığı ve TBMM 'nin açılması , yargı paketlerinin geçmesi sonrası genel Kurul gündemine geleceği bildirildi. 

220 seviyesinde olan ek göstergenin 3 bin ile 3600 e çıkarılması ile birlikte emekli maaşı ve ikramiye ödemelerinde ciddi bir artış olacak. 25 yıl çalışan personellerin emekli aylıkları 650 TL seviyesinde, 30 yıl çalışanların emekli aylığı 695 TL seviyesinde , 35 yıl çalışanların ise emekli maaşları 740 TL seviyesinde bir artış gösterecek. 

Emekli ikramiyesinde yaşanacak artışa da baktığımızda rakamlar şu şekilde;

25 yıl çalışanın ikramiyesi 82 bin TL 'den 103 bin 279 TL  olacak.

30 yıl çalışan memurun 98 bin 814 TL olan ikramiyesi 123 bin 935 TL olacak.

35 yıl çalışan bir memurun ise emekli ikramiyesi 115 bin 283 TL 'den 144 bin 591 TL seviyesine gelecek. 

Gelişmelerden anbean haberdar olmak için uygulamamızı indirin >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA