Düşük Maaşlı Emekliye 3 Önemli Haber: İşte Kritik Tarih

Emekli vatandaşlara TBMM 'nin açılması ile birlikte 3 konuda müjdeli haberin gelmesi bekleniyor. İntibak yasası , ek ödeme ve ikramiyeler hakkında TBMM 'de bu yıl düzenleme bekleniyor.

Düşük Maaşlı Emekliye 3 Önemli Haber: İşte Kritik Tarih

Son dakika haberi: Maaşı düşük emekliye 3 müjdeli haber bekleniyor.

Milyonlarca emekli, büyük bir merakla TBMM 'nin açılmasını ve intibak yasasını bekliyor. 1 Ekim 2019 günü TBMM yeni yasama yılına başlayacak ve merakla beklenen kanun teklifleri TBMM gündemine gelecek. 

Büyük bir merakla beklenen yeni yasama yılında intibak yasası ve ek ödeme miktarlarında iyileştirme bekleniyor. 

200 senesinden sonra emekli olan vatandaşlar, diğer emeklilere göre daha az oranda maaş alıyor. Bu sorunun çözümü yıllardır bekliyor. Adeta yılan hikayesine dönen emeklii ntibak yasasının yeni yasama yılında çözülmesi isteniyor.

ADRES TBMM 

5 milyon civarında emekliyi ilgilendiren intibak yasası için AYM bir karar vermiş ve intibak yasasının çözüm yerinin TBMM olduğu kararını vermişti. Bu kararın ardından gözler , intibak yasasının çıkarılması için TBMM 'ye çevrildi. Milyonlarca emekli artık intibak yasasının çıkmasını ve maaşlarında düzenleme yapılmasını istiyor. 

İntibak yasasının yanı sıra son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren , geçim derdi çeken emekliler , maaşlarına ek olarak verilen ödemelerin arttırılmasını istiyor. 

YÜZDE 8 BEKLENTİSİ

Emekli vatandaşlar , vergi iadesinin yerini alan , halen maaşlarının yüzde 4'ü , yüzde 5 'i kadar olan ek ödeme miktarının çok düşük olduğunu , bu konuda bir düzenleme yapılmasını istiyor.

Şimdi yüzde 4 ve 5 arasında olan bu ek ödeme miktarı için emekliler en az yüzde 8 istiyor. Bu konunun çözümü için de adres TBMM.

1000 İKRAMİYEYE ZAM BEKLENTİSİ

TBMM 'nin 1 Ekim günü açılması ve yeni yasama yılının başlaması ile emekli vatandaşlar bu konuların çözüme kavuşturulmasını istiyor.  Öte yandan Kurban ve Ramazan Bayramlarında verilen  bin TL ikramiye miktarının arttırılmasının da yine TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. 

1 Ekim 'de açılması sonrası TBMM 'nin ilk gündem maddesi Yargı reformu olacak. Yargı reformunun tBMM 'den geçmesi sonrası bu konuların çözüme kavuşturulması bekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA