CHP'li Özgür Özel'den YİK Üyelerine 'EYT' Çıkışı

CHP'li Özgür Özel, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesini hatırlatarak, Cumhurbaşkanlığı YİK üyelerinin maaşlarına tepki gösterdi.

CHP'li Özgür Özel'den YİK Üyelerine 'EYT' Çıkışı

CHP'li Özgür Özel'den YİK Üyelerine 'EYT' Çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Mehmet Ali Şahin'in dün Habertürk'te Kübra Par'ın yayınında maaşlarına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

YİK üyeliğine getirilen isimlerin Davutoğlu ya da Babacan ile yeni kurulacak partilerde görev almasınlar diyerek alındığını ve 15 bin lira maaş verildiğini söyleyen CHP'li Özel, Emeklilikte Yaşa Takılanların uzun süredir bir beklenti içerisinde olduğunu, EYT'ye 'Çift maaş' vurgusu yapıldığını hatırlattı.

CHP'li Özgür Özel, "Başka bir yere gitmesinler, Ahmet Davutoğlu ya da Ali Babacan ile birlikte hareket etmesinler diye partinin eski ağır toplarını koltuğa oturtan anlayış 15 bin lira maaş veriyor. Ne yapacak o YİK? Hem o maaşı hem de Meclis'teki maaşını alacak. Bülent Arınç, 'KHK'lılar mağdur, yarısını ona vereceğim' diyor. Mehmet Ali Şahin toplumsal tepkiden korktuğu için başka bir şey söylüyor. EYT'lilere laf söyleyip de kendiniz çift dikiş maaş alıyor musunuz? Bir gerçek var. Bugün bütün özel ve kamu kurumlarında, yetmedi Yüksek İstişare Kurulları'nda AK Parti'nin muhaliflerine koltuk, masa ve altına makam arabası veriliyor bu bir gerçektir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Millette üç kuruşu fazla görenler, emekliliği erken görenler, kendileri ballı emekli maaşlarını alırken bir yandan da ikinci maaşlarına koşuyorlar." ifadelerini kullandı.

EYT İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER, KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞ FIRSATLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.