CHP'den Son Dakika EYT Açıklaması

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için Cumhuriyet Halk Partisi 'nden son dakika açıklaması geldi.

CHP'den Son Dakika EYT Açıklaması

EYT'ler için CHP'den önemli çağrı geldi.

CHP’nin üç grup başkanvekili Engin Özkoç, Engin Altay ile Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı’na başvuruda bulunarak, ‘Emeklilikte yaşa takılanların’ sorunlarının çözümü için toplanma çağrısında bulundu.

Söz konusu çağrıda CHP'li Hrup Başkanvekilleri, yüz binden fazla vatandaşın mağdur edildiği bu sorunun çözümü için meclisteki 8 siyasi partinin ve 596 milletvekilinin sorumluluğunun arttığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen vatandaşlarımızın, uzun yıllar boyunca sorunlarına çözüm aranmış ancak parlamento çoğunluğu oluşmadığı için beklentileri karşılanamamıştır. AKP dışında TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi partinin tamamı emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi için açıklamalarda bulunmuştur.

Üç CHP milletvekili de kanun teklifi vermiş, aynı şekilde diğer siyasi partilerin de bu konudaki teklifleri Meclis Başkanlığı'na iletilmiştir. Toplumda büyük beklenti oluşan bu konuya ne parlamento ne de komisyon duyarsız kalamaz. Bu doğrultuda İçtüzük gereği kanun tekliflerinin birleştirilerek görüşülmesi ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla komisyonunu toplantıya çağırıyoruz."

Kamubulteni.com  | Ankara