Bahşi'den Flaş Teklif! EYT Düzenlemesini Getirin Kabul Edelim

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM Genel Kurulu'nda Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. MHP'ye çağrıda bulunan Bahşi, EYT düzenlemesine yönelik teklifin meclise gelmesi halinde İYİ Parti'nin kanun teklifine destek vereceğini söyledi.

Bahşi'den Flaş Teklif! EYT Düzenlemesini Getirin Kabul Edelim

TBMM'nin açıldığı günden bu yana İYİ Parti'nin vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında girişimlerde bulunduğunu, kanun teklifleri, araştırma önergeleri, soru önergeleriyle vatandaşlardan gelen talepleri gündeme getirdiklerini söyleyen İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda da tüm partilere çağrıda bulundu. İYİ Partili Bahşi, geçtiğimiz günlerde MHP ve AK Parti tarafından reddedilen İYİ Parti'nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifini hatırlatarak, MHP'nin 'Bu teklifte sorunlar var , bizim kanun teklifimiz daha detaylı' açıklamasına da vurgu yaptı ve 'Siz teklif getirin destekleyelim' dedi.

EYT TEKLİFİNİ SİZ GETİRİN, DESTEK VERELİM

İYİ Partili Feridun Bahşi, "Meclis açıldığı ilk günden bu yana insanlarımızın sorunlarını gerek kanun teklifleri gerek araştırma önergeleri gerekse soru önergeleriyle tek tek bu kürsüden dile getirmeye çalışıyoruz. Bilindiği gibi önceki gün EYT'yi yine yeniden dile getirdik. Muğla Milletvekilimiz Sayın Metin Ergun'un teklifi Genel Kurulda ret oyuyla reddedildi. Ret oyu veren partilerin bir kısmı dediler ki: "Bu önerge, bu yasa teklifi alelacele hazırlanmış, kabul edildiği takdirde bir sürü sıkıntı yaşanacaktır." Biz de diyoruz ki: Siz bir önerge getirin EYT konusunda, biz size destek olalım. İYİ PARTİ hiçbir zaman EYT konusunda köstek olmayacaktır. EYT, İYİ PARTİ'ye takılmayacaktır. Getirin önergenizi, getirin teklifinizi biz sizin teklifinizi kabul edelim" şeklinde konuştu.

EYT'de MHP Grubu Ne Demişti?  

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) TBMM Grup Başkanvekiili Erkan Akçay, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda İYİ Parti tarafından getirilen teklifin kabul edilmesi ve meclisten geçmesi halinde daha fazla mağduriyeti de beraberinde getireceğini, teklifin çalakalem hazırlandığını söylemişti.

MHP'li Akçay, "Kanun çıkarmak çok ciddi bir iştir, çalakalem hazırlanan kanun teklifleri kaş yapayım derken bazen de göz çıkartır. Bu, biraz evvel kürsüde konuşması yapılan kanun teklifinin üç önemli -hem mahiyet itibarıyla hem de teknik itibarıyla- hatası ve kusuru vardır. Öncelikle, bu kanun teklifinin faraza yasalaşması durumunda bugün prim gün sayısını doldurup da yaş şartını dolduramayanlar emekli olacak. Kanun teklifinin yasalaşmasından bir gün sonra prim gün sayısını dolduranlar emekli olamamaktadır bu kanun teklifine göre. Dolayısıyla bu kanun teklifinin yasalaşması durumunda başka yeni mağduriyetler yaşanacaktır, bu birincisi.atandaş 1999'dan önce sigortalı olmakla birlikte sigortalı olduğu tarihteki emeklilik için gereken koşulları bu kanun teklifinin kabulünden sonraki 181'inci günde tamamlıyorsa o zaman ne yapılacak? Yani altı ay yüz seksen gün, 181'inci günde süresini tamamlayanın da yine bu teklife göre önü kapatılıyor." şeklinde konuşmuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA