2019 Enflasyon Farkı Ödemeleri için Nefesler Tutuldu! Maaşlara 542 TL'ye Kadar Zam Yolda

2019 enflasyon farkı için geri sayım sona eriyor. Emekliler ve memurların merakla beklediği enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, memur, işçi emeklisi ve memur emeklilerinin maaşlarına ne kadar enflasyon farkı yansıtılacak. Detaylar bu haberimizde...

2019 Enflasyon Farkı Ödemeleri için Nefesler Tutuldu! Maaşlara 542 TL'ye Kadar Zam Yolda

2019 ENFLASYON FARKI İLE MAAŞLARA ZAM

Enflasyon farkı ödemesi bekleyen milyonlarca memur , emekli ve işçinin gözü kulağı yapılacak duyurularda. Peki 2019 yılında enflasyon farkı ne kadar olacak, tahminler ve enflasyon farkının netleşeceği tarih bu haberimizde... Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Ocak Perşembe günü saat 10.00 civarında açıklanacak. Aralık ayı enflasyon verilerine dair beklenti anketi yapan, enflasyon beklentisini yüzde 20.36 olarak açıklamıştı. Ankete göre, Kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde eksi 0.34 olurken, ankete katılan ekonomistlerin Aralık ayı için enflasyon beklentilerinin en düşük yüzde 0.93, en yüksek yüzde 0.20 olarak belirlediği görüldü. Enflasyon oranı memur ve emekli maaşlarını doğrudan ilgilendiriyor.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞLARINA 249 TL ZAM YOLDA

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı Ocak Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. Memur emeklileri de yüzde 4'lük artışa ilave olarak 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyonun yüzde 3,5'i aşan kısmı kadar fark alacak. Merkez Bankası'nca ekonomistlerce yapılan son beklenti anketine göre 6 aylık enflasyon sonucunda SSK ve Bağ-Kur emekilerinin ocak ayında yüzde 11.09 , memur emeklilerinin yüzde 11,59 oranında zam alması söz konusu. Enflasyon tahminlerinin tutması halinde SSK ve Bağkur emeklilerine 113 TL'den 542 TL'ye kadar zam söz konusu. En düşük memur emeklisi maaşlarına ise 249 TL zam öngörülüyor.

Enflasyon Rakamları Açıklandığı Anda Haberdar Olmak için Kamu Bülteni'ni indirebilirsiniz. Kamu Bülteni uygulamasını indirmek için TIKLAYIN.