2018 EKPSS Memur Ataması Ne Zaman? Talepleriniz Neler?

Engelli memur alımı için geri sayım devam ediyor. EKPSS'ye giren ve atama bekleyen engelli adaylar atamaların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

2018 EKPSS Memur Ataması Ne Zaman? Talepleriniz Neler?

Engelli kamu personeli adayları, internet üzerinden engelli memur alımlarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

2018 yılında, şimdiye kadar engelli memur alımı için bir kere kılavuz yayımlandı ve ÖSYM tarafından alınan tercihlerle  Lisans mezunu adaylar arasından  bin 348, Ön lisans mezunu adaylar arasından 507 ve Lise mezunu adaylar arasından 444, ilköğretim mezunu adaylar arasından 246 olmak üzere toplamda şimdiye kadar 2 bin 545 engelli adayın ataması yapıldı.

Bu atamanın ardından EKPSS yapıldı ve sonuçları da açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından EKPSS'den geçerli bir puan alan adaylar, EKPSS tercihlerinin ne zaman alınacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak eski açıklamaları araştırdık ve EKPSS ile atama bekleyen adayların, atama ne zaman olacak? sorusunu cevaplamaya çalıştık.

EKPSS açıklandıktan sonra dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden EKPSS ile ilgili bir dizi açıklama yapmış ve alınacak memur sayısını adaylara duyurmuştu. Bakan Sarıeroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım: "2018 yılında 5000 engelli kardeşimizin atamasını yapacağız. Atamayı iki aşamada Aresbet yapacağız"

2018 yılının ilk çeyreğinde 2500; 2018 yılının son çeyreğinde 2500 engelli kardeşimizin atamasını gerçekleştireceğiz.

EKPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresini de 2 yıldan 4 yıla çıkarıyoruz.

EKPSS sonucunun geçerli olduğu 4 yıl içinde engelli kardeşlerimizin aldığı en yüksek puan üzerinden atamalarını yapacağız.

2018 yılında ÖSYM'nin açıklayacağı takvim çerçevesinde EKPSS yapılacaktır."

Daha sonra ise Bakan Sarıeroğlu, EKPSS ile atamaların Aralık ayında yapılacağını söyledi.

KAMUBULTENİ MECLİSTE

Kamubulteni.com olarak engelli memur adayların seslerini duyurmak için TBMM'ye gittik. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın İzzet Ulvi Yönter, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın İsmail Koncuk ve İYİ Parti Milletvekili Sayın Fahrettin Yokuş'a engelli adayların memur alımı beklediğini ilettik.

Önümüzdeki haftalarda Meclise bir ziyaretimiz daha olacak. Yeniz ziyaretimizde engelli memur alımı ile ilgili hangi taleplerinizi iletelim. Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi iletebilirsiniz.

EKPSS MEMUR ALIMLARINDAN VE HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK, MECLİS GÖRÜŞMELERİMİZDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com  | Ankara