Ziraat Bankası Kredisi O Borçları da Kapsayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan , geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, kredi kartı borcu olanlara Ziraat Bankası 'ndan kredi verileceğini söyledi. Erdoğan 'ın bu açıklaması sonrası banka harekete geçti ve faiz oranları ile diğer detayları belirledi. 

Ziraat Bankası Kredisi O Borçları da Kapsayacak

Edinilen son bilgilere göre , Birleştiren İhtiyaç Kredisi 'nde borç tutarı 31 Aralık 2018 tarihini içeren kredi kartı ektresi üzerinden hesaba katılacak ve  azami kredi tutarı kredi kartı borcu toplamı kadar olacak. Kredi kartıborcundan fazla kredi çekilemeyecek.

O BORÇLAR DA KAPATILABİLECEK

Çekilecek parayla, tüketici kredisi ve kredili mevduat hesabı borçlarının kapatılması da mümkün olacak. Ancak bundan yararlanmak isteyenler maaşlarını Ziraat Bankası'na taşıyacak. İşte sorularla borç kapatma kredisi...

KİMLERİ KAPSIYOR?

Gecikme olsa dahi canlı hesaplarda izlenen müşterilerden 31 Aralık 2018 itibarıyla kartı borcunu yapılandırma ihtiyacı bulunanlar bu kampanyadan faydalanabilecek.

KMH BORÇLARI NE OLACAK?

Tüketici kredisi ve KMH borçlarını kapatmak isteyen vatandaşlar, krediden yararlanmak için maaş veya ücretini Ziraat Bankası 'na aktaracak ve bu şekilde kredi çekebilecek. Ancak , emeklilerde diğer bankalarla protokol yapılmış olması dikkate alınarak ücret taşıma şartı olmayacak.

Başka banka kredi kartları müşterinin talebine istinaden ilgili bankalar tarafından  iptal edilebilecek. Ardından da ilgili bankalarca bildirilen borç bakiyeleri Birleştiren İhtiyaç Kredisi kullandırılmak suretiyle kapatılacak ve vatandaşın sadece Ziraat Bankasına borcu olacak.

BORÇ HESAPLAMASI NASIL YAPILACAK?

Borç miktarı, 31 Aralık 2018 tarihini içeren kredi kartı ekstresi üzerinden hesaba alınacak ve söz konusu ekstrede bulunan toplam borç tutarı üzerinden, bu tarihten sonraki hareketlerin toplam tutarı düşülerek, kullandırılabilecek azami kredi tutarına ulaşılacak.

BANKA KREDİ KARTI VERECEK Mİ?

Ziraat Bankası 'nda kredi kartı bulunmayan müşteriler için azami 4 maaş tutarı kadar limitli kredi kartı başvurusu yapılacak. Limit Kontrol Sistemi'nde limit boşluğu bulunan müşterilere bu aşamada kart tahsisi de yapılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA