Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü Ama, Vatandaşlar Daha Fazla Faiz İndirimi Bekliyor

Ziraat Bankası'ndan ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve kobi değer kredisi kampanyaları art arda duyurulurken, faiz oranlarının düşürüldüğüne dikkat çekilen kampanyalardan vatandaşların beklentisi oranların biraz daha düşürülmesi oldu. Hali hazırda yüksek faizlerden dolayı konut kredisi, tüketici kredisi ve diğer kredilere yanaşamayan vatandaşlar faiz oranlarının biraz daha aşağı çekilmesini bekliyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü Ama, Vatandaşlar Daha Fazla Faiz İndirimi Bekliyor

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini 10 yıllık vadelerde yüzde 1.69'den 1.28'e, ihtiyaç kredisi faizlerini ise 5 yıllık vadelerde yüzde 1.75'ten 1.53 oranına kadar düşürdü. Ziraat Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada konut ve ihtiyaç kredisi faizleri ile ilgili, 'Son dönemde ekonomide yaşanan olumlu gelişmeleri ve maliyetlerde görülen iyileşmeyi müşterilerine yansıtmak amacıyla konut kredisi faiz oranlarını 04 Mart tarihinden itibaren 120 aya kadar tüm vadelerde aylık yüzde 1.28’e indirmiştir. Diğer taraftan, ihtiyaç kredilerinde de 60 aya kadar vadelerde faiz oranını aylık yüzde 1.53’e indirmiştir' ifadelerine yer verildi. Ziraat Bankası'nın ayrıca KOBİ Değer Kredisi ürününün uygulamaya alındığı duyuruldu. Ziraat Bankası'nın resmi internet sayfası üzerinden yapılan bilgilendirmede, faiz oranlarının aylık 1.54 , senelik yüzde 18,48  olarak belirlendiği bildirildi. KOBİ Değer Kredisi ile ilgili Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi : 

Ülkemizdeki üretim ve ticaret başta olmak üzere tüm sektörlerde faaliyet gösteren ekonominin can damarı KOBİ’lere yönelik uygun koşullarda işletme sermayesi finansman desteği sağlanması amacıyla KOBİ Değer Kredisi ürünümüz uygulamaya alınmıştır. KOBİ Değer Kredisi ile ihracat yapanlar ve imalat sektöründe faaliyet gösterenler öncelikli olmak üzere tüm sektörlerden, yıllık cirosu 25 milyon TL’nin altında olan mikro ve küçük ölçekli KOBİ’lere KGF kefaleti ile uygun şartlarda finansman desteği sağlanacaktır. İmalat sektöründe faaliyet gösteren ve/veya ihracat yapan KOBİ’ler için azami 1 milyon TL, diğer sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler için azami 500 Bin TL’ye kadar 6 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 36 ay vadeli, aylık eşit taksitli olarak işletme kredisi kullandırımı yapılabilecek olup faiz oranı aylık %1,54, yıllık %18,48 olarak belirlenmiştir.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA