Yüksek Hızlı Tren ile Samsun-Ankara Arası 2 Saat Sürecek!

Samsun-Çorum-Ankara Hızlı Tren projesinin detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Yüksek Hızlı Tren ile Samsun-Ankara Arası 2 Saat Sürecek!

Konuyla ilgili Samsun'a gelen Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın ve beraberindekileri ağırlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun'a kazandırılacak hızlı tren ile Ankara-Samsun bağlarının güçleneceğini, otobüs ile 6 saat civarı süren ulaşımın 2 saat 15 dakikaya kadar düşeceğini söyledi.

Projenin sadece ulaşım anlamında önemli olmadığını, iki şehir arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik alanda da ilişkilerin artacağını söyleyen Şahin, "Cumhurbaşkanımız RecepTayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yüksek hızlı tren projesine kavuşmamıza çok az kaldı. Samsun'a kazandırılacak olan hızlı tren Ankara ile bağlarımızı güçlendirecek.

Otobüs ile 6 saat civarı bir zamanda ulaşılan Ankara'ya hızlı tren ile artık 2 saat 15 dakikada gidilebilecek. Proje sadece ulaşım anlamında değil, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda da iki şehir arasındaki ilişkileri arttıracak. Samsun'un ulaşım ağını daha da güçlendirecek olan bu yatırım da büyük aşamalar kaydedildi. Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Samsun'a kazandırılacak olmasında emeği geçen ve geçecek herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA