Yıllarca emeklilik yolu gözlemeye son! Son dakika emeklilik yaşı düşürüldü

Erken emeklilik yaşı her çalışanın hayalidir. SGK kararıyla emeklilik yaşı değişti. Detaylar burada...

Yıllarca emeklilik yolu gözlemeye son! Son dakika emeklilik yaşı düşürüldü

Türkiye'de emeklilik sisteminde köklü reform yapılmasına yönelik hazırlıklar sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayı tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sundu. Beştepe'nin onayı, emeklilik sisteminde köklü değişikliklerin önünü açıyor. Her şeyden önce, değişiklikler yaş şartlarını içeriyor.

YAŞ ŞARTI ARTIK ARANMAYACAK

Yıllarca emeklilik yolu gözlemeye son

Sigortanızın ne zaman başladığına bağlı olarak emekli olabilirsiniz. Prim gün sayısına ulaşmak için sigortalılığın başlangıcından itibaren belirli bir süre çalışmanız gerekir. EYT Kanunu, 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlayanlar için emeklilik yaşı şartını kaldırıyor. Bu şartları taşıyan kişilerin emekli olması daha kolay olacaktır.

EMEKLİLİK 53 YAŞTAN BAŞLAYACAK

En dezavantajlı olanların ise 2008'den sonra meslek hayatına başlayanlar... Bu aralıktaki kişiler için kademeli bir sistem uygulanıyor ancak emeklilik yaşları, sigortalılığa başlangıç ​​tarihi 1999-2008 arasında olanlar kadar düşük olmayacak. Bu bölgedeki insanların emeklilik yaşı 65'e çıkarılacak. Mevcut yasaya göre emeklilik yaşı kadınlar için 58, erkekler için 60'tır.