Yeni Sistemle Birlikte Fakir Ailelere Asgari Ücret Desteği Verilecek!

Yeni askerlik sistemi için sosyal medya kampanyaları devam ederken, ilgili düzenlemeyi bekleyen binlerce genç ve ailesi twitter üzerinden sorunlarını ve beklentilerini gündeme getiriyor.

Yeni Sistemle Birlikte Fakir Ailelere Asgari Ücret Desteği Verilecek!

Yeni askerlik sistemi, maddi durumu olmayan ailelere de asgari ücret desteğini beraberinde getirecek. Fakir aileler, çocuklarını askere gönderdiklerinde devlet tarafından bu süreç boyunca asgari ücret ile desteklenecek.  Düzenlemeyle ilgili açıklama Milli Savunma Bakanlığı Bilgilendirme Subayı Aktop'tan gelmişti.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ FIRSATLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Askelrik süreciyle ilgili bilgilendirme yapan Aktop, 'Sistemin özendirilerek sürekliliğin sağlanması bakımından, askerlik hizmeti esnasında, harçlık-maaş, ücretsiz toplu taşıma, muhtaç ailelere yardım (asgari ücret) ve TSK'ya personel temininde ilave puan, askerlik hizmeti sonrasında, hizmet borçlanması, öğrenim kredisi, askerlik sonrası iş kurmaları için destek, hizmet süresi kadar sağlık sigortası ve benzeri özlük haklarına ilişkin yasal / idari düzenleme yapılması planlanmaktadır. Yapılan çalışmayla birlikte askerlik erteleme süreleri de gözden geçirilmiştir.' ifadelerini kullanmıştı.  Aktop, erteleme süreleriyle ilgili ise , 'Bu kapsamda, erteleme süreleri, lise eğitimi için 29'dan 22 yaşa (meslek liseleri için pozitif ayrımcılık güdülerek 25 yaşa), MYO ve lisans eğitimi için 29'dan 28 yaşa, lisansüstü eğitim için 35'ten 32 yaşa, doktora ve tıp eğitimi için 35 yaşın muhafazası, sporcular için ise 38'den 35 yaşa indirilmesi öngörülmüştür.' demişti. Yeni askerlik sisteminin en geç Mayıs ayı içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Silah altındaki askerlerin erken terhisten faydalanıp faydalanmayacağı, askerlik düzenlemesi taslağının TBMM'deki komisyonda bazı maddelerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı ise zaman içerisinde netleşecek. Konuyla ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.