Yeni Açıklama Geldi! 'Taşerondan Kadroya Geçenlerin Maaşları 2 Bin 20 TL'nin Üzerine Çıkacak'

Taşerondan kadroya geçen 1 milyon işçinin merakla beklediği zam ve ilave tediye ödemeleri hakkında önemli açıklamalar art arda geldi. Tediye ödemeleri ne kadar oldu, taşeron maaşları artacak mı? işte detaylar...

Yeni Açıklama Geldi! 'Taşerondan Kadroya Geçenlerin Maaşları 2 Bin 20 TL'nin Üzerine Çıkacak'

Taşerondan kadroya geçen çalışanların maaşlarına ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Toplu İş Sözleşmesinden kazanılan yüzde 4 zam, asgari ücrete ek olarak eklenecek. Taşeron işçilerin maaşları 2 bin 20 TL artı yüzde 4 oranında artacak.Hak-İş Genel Başkanvekili Hüseyin Öz, taşeron işçilerin maaş durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Öz,"Asgari ücretin altında işçi çalıştırmanın yasak olması sebebiyle, çalışanların bin 800 TL olan maaşları, ocak ayından itibaren 2 bin 20 TL'ye yükseltilecek. Buna ilave olarak TİS'ten kazanmış oldukları yüzde 4 zam da verilecek. Böylece çalışanların maaşları 2 bin 100 TL civarında olacak. Ayrıca çalışanların, mevcut sosyal yardımları, Yüksek Hakem Kurulu sözleşmesi gereği, aylık çıplak ücretlerinin üzerine ilave edilerek ödenmeye devam edecek" dedi. Taşerondan kadroya geçen işçilere ayrıca ilave tediye açıklaması da geldi. Brüt asgari ücrete bağlı olan ilave tediyeler, asgari ücretin artışıyla birlikte arttı. Çalışanlara bu yıl içerisinde 3 bin 164 TL tutarında ilave tediye ödenecek. Tediyeler, 4 ayda bir 791 TL olarak hesaplarda olacak. İşçilerin maaşlarına bu yolla ortalama aylık 264 TL ödenmiş olacak.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA