Yatmayan ve Eksik Yatan İlave Tediyeler

Taşerondan kadroya geçen işçiler ile kamu işçilerinin ilave tediye ödemeleri yattı. Ancak birçok işçi , ikramiyesinin eksik yattığını , bazı işçiler ise hala ilave tediyenin yatmadığını söylüyor.

Yatmayan ve Eksik Yatan İlave Tediyeler

İlave tediyede bazı illerde eksik ödeme.

Taşerondan kadroya geçen 4/D 'li işçiere ve kamu işçilerine ilave tediyeler bugün yattı. 2019 yılının son ilave tediyesinin de ödenmesi ile birlikte 2019 yılında işçilere 52 günlük tediye ödemesi yapılmış oldu. 

VERGİ KESİNTİSİ VAR

İlave tediye ödemeleri işçilerin maaşlarına göre yapılmaktadır. Örnekle anlatacak olursak, brüt ücret olarak günlük 92,20 TL yevmiye alan bir işçi 1198 TL  ikramiye ödemesi alacak.  Bundan yüzde 13 SGK işçi primi, yüzde 1 oranında işçi işsizlik primi, yüzde 20 gelir vergisi , binde 7,59 Damga Vergisi kesilir ve işçinin eline 805 TL ilave tediye ödemesi geçer. 

EKSİK YATANLAR VE YATMAYANLAR VAR

Sosyal medya üzerinde paylaşım yapan işçilerden bazıları , ilave tediye ödemelerinin eksik yattığını , bazı işçiler ise ilave tediye ödmesini alamadığını söyledi. Bu konuda henüz bir açıklama gelmedi. Açıklama gelince kamubulteni.com 'da olacak.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından aldığınız ilave tediye tutarını yazarak diğer işçilerle bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

BELEDİYE İŞÇİLERİ ALAMIYOR

Belediyeler bünyesinde çalışırken kadroya geçen işçiler ilave tediye ödemesinden faydalanamıyor. 

KDK 'YA BAŞVURU

Gebze Belediyesinde taşeron işçi olarak çalışırken kadroya geçen bir işçi , ilave tediye ödemesi almak için Kamu Denetçiliği Kurumu 'na başvuru yaptı.

Bu başvuru sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı 'ndan görüş yazısı istendi. Bakanlık, ""Belediyeler tarafından kurulan şirketlerin 6772 sayılı Kanun kapsamında yer almadığı ve bu şirketlerde çalışan işçilere anılan Kanun kapsamında ilave tediye ödenmesine imkân bulunmadığı mütalaasına yer verilmiştir." ifadelerini kullandı ve işçilerin tediye alamayacağını belirtti.

KDK ise bir tavsiye kararı aldı ve belediyenin işçilere ilave tediye ödemesi yapması gerektiğini bildirdi. Söz konusu tavsiye kararı Belediyeye ve Bakanlıklara gönderildi. 

Ancak bu karar sadece tavsiye niteliğindedir. Bakanlık ile belediyeler bu kararı ne kadar uygular bilinmez.

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN