Vakıfbank'ın Sitesinde Dolar 4,5 TL

Vakıf Katılım Bankası 'nın internet sitesinde gece saatlerinde bir skandal yaşandı ve düşük kurdan dolar satımı oldu. Konu ile ilgili açıklama geldi.

Vakıfbank'ın Sitesinde Dolar 4,5 TL

Skandal bir olay daha yaşandı.

Geçtiğimiz hafta Halkbank 'ın internet sitesinde gece saatlerinde dolar kuru 3.80 seviyesine gelmiş ve yaklaşık olarak yarım saat boyunca döviz alım satımı bu fiyat üzerinden yapılmıştı. Daha sonra Halkbank 'tan açıklama yapılmış ve bir verinin yanlış girilmesi sonucu dolar ile euro kurunun düşük görüldüğüne yer verilmiş ve bu süre içinde yapılan tüm işlemlerin iptal edildiğine yer verilmişti.

Bu skandal henüz geride kalmışken bir kur skandalı da vakıfbank 'ta yaşandı. Yeni adıyla Vakıf Katılım Bankası 'da gece saatlerinde dolar kurunu 4,5 TL seviyesine çekti. bir süre bu fiyat üzerinden dolar alım satımı oldu. Vatandaşlardan tarafından fark edilen ve Twitter üzerinden paylaşılan skandal sonrası Vakıf Katılım 'dan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada bir siber saldırı düzenlendiği ve düzenlenen siber saldırıda dolar kurunun aşağı çekildiği belirtildi.

İşte dolar kurunun düştüğü saatlerde fiyat:

Herhangi bir döviz alım satımının bu sürede yapılmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"10 Eylül 2018 tarihinde kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür. Bankacılık sistemlerimiz (mobil ve internet şubemiz) saldırıdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhangi bir döviz alım-satım işlemi de bulunmamaktadır. Yapılan müdahale neticesinde kurumsal web sitemiz stabil hale getirilmiştir."

Halkbank 'ta 20 dakika içinde 4 milyon dolardan fazla döviz alımı olmuştu.

Kamubulteni.com | Ankara