Üreticide 5 TL, Manavda 10 TL

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı şu günlerde fırsatçılar da kendini göstermeye başladı. Döviz kurunun artması ile hemen hemen tüm ürünlere zam gelirken bazı ürünlere gelen zamlar dikkat çekti.

Üreticide 5 TL, Manavda 10 TL

Doların yükselmesini bahane eden birçok kişi, çeşitli ürünlere son birkaç ayda ciddi zamlar yaptı.

Döviz kurları, piyasaları adeta alt üst etti. İthal edilen ürünlerde fiyatlar hemen hemen iki kat arttı. Döviz kuruna endeksli ürünlere hala art arda zamlar yapılıyor. Bunu fırsat bilen bazı kişiler de yerli rünlere zam yapıyor.

İthal ürünlerin zamlanması ile vatandaşlar, yerli ürünlere yöneldi ve yerli ürün tüketimi arttı. Vatandaşların daha çok yerli ürün tüketmesi için de geçtiğimiz gün bir karar aldındı ve Türkiye 'de üretilen ürünlere bir logo konulması kararlaştırıldı.

HALDE 5 TL-MANAVDA, PAZARDA 10 TL

Bu dalgalanmaları ve ekonomik belirsizlikleri bahane yapan bazı üreticiler ile pazarlamacılar ise tüm ürünlere fahiş zamlar yapmaya başladı. halde bir kereviz 5 TL'ye satılırken, manava gelene kadar o kereviz in fiyato 9.99 TL 'yi buluyor. 

Kerevizin yanı sıra incirin de haldeki kilo fiyatı 5-10 lira arasında iken, markette incir 19.99 TL'den satışa sunuluyor.

Kerevizdeki yüzde 100, incirdeki yüzde 200 zam karşısında vatandaş, "Keriz değiliz, kereviz de yemeyeceğiz" diyerek tepkisini dile getirdi.bunların yanı sıra, kilogramı 12.99 lira olan salkım domates ile 14.49 lira olan çalı fasulye de dikkatlerden kaçmıyor. Halde ise salkım domatesin kilogramı 5 ila 8 lira arasında, çalı fasulyenin de 7 ile 10 lira arasında değişirken marketlerde bu kadar yüksek satılması vatandaşları isyan ettirdi.

SANAYİ ELEKTRİĞİNE YÜZDE 14 ZAM GELDİ

Ürünlerin ilk fiyatlarının artması, elektrik, doğalgaz gibi birincil ihtiyaçlara yapılan fahiş zamlar oldu. Bunların yanı sıra benzin fiyatları da oldukça yüksek iken,fiyat artışları gayet beklenen bir şey. Ancak hale 5 TL'ye gelen bir ürünün markette 10 TL 'ye satılmasına anlam verilemiyor. Devletin aracılara son vermesi gerekmektedir. 

Kamubulteni.com  | Ankara

betstr.org