Üniversiteli İşçiler-EYT-Taşeron-Ek Gösterge İçin TBMM'de Açıklama

Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanlar, üniversiteli işçiler, taşeron mağduriyetleri, ek gösterge meselesi ve diğer sorunları TBMM 'de dile getirdi.

Üniversiteli İşçiler-EYT-Taşeron-Ek Gösterge İçin TBMM'de Açıklama

TBMM Genel Kurulu 'nda Fethi Gürer'den önemli açıklamalar.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu 'nda bir açıklama yaptı. Gürer yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar, ek gösterge bekleyenler, taşeron, mevsimlik işçiler, üniversiteli işçiler ve diğer mağduriyetleri gündeme getirdi. 

Gürer Genel Kurul 'da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülmeden, 3600 ek gösterge çıkarılmadan, emeklilerin intibak yasası çıkarılmadan, taşeronda kalanlara kadro verilmeden, geçici ve mevsimlik işçi sorunları çözülmeden Meclis tatile girmesin. Toplum yararına çalışanlar, kamudaki kiralık araç şoförleri, Karayollarından maaş alamayan işçiler, PTT, Millî Eğitim çalışanlarının sorunları çözülmeden, üniversiteli işçi sorunu aşılmadan, çırak ve stajyer, yaşlılık sigortası çıkarılmadan, sosyal güvenlik öncesi kadın doğum borçlanması çıkarılmadan Meclis tatile girmesin. Atanamayan öğretmen ve sağlıkçı, kanun hükmünde kararname mağdurları ve işsizlerin dertleri çözülmeden Meclis tatile girmesin. Çiftçi, esnaf, işsiz sorunları varken Meclis tatile girmesin. Meclis halkın sorunlarını çözmek için vardır, çalışmalıdır. 8 milyon işsiz varken Meclis niye tatile giriyor?"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA