Türkiye Ekonomisi İkinci Çeyrekte Yüzde 5,2 Büyüdü

Türkiye'nin 2018 yılı büyüme verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre ekonomi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 oranında büyüdü.

Türkiye Ekonomisi İkinci Çeyrekte Yüzde 5,2 Büyüdü

TÜİK 'ten bir son dakika açıklaması geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla ya yer verildi. Nisan-Haziran 2018 dönemine ait açıklanan verilerde Türkiye ekonomisinin 5,2 oranında arttığına yer verildi.

Açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine göre Türkiye Ekonomisinin yüzde 5,2 oranında arttığına yer verilirken, bu oranın önceki yıla göre gerçekleştiğine yer verildi.

Üretim yöntemiyle Gayrisafi Yurt içi Hasıla tahmini, 2018 yılının ikinci çeyreği olan Nisan-Haziran döneminde, cari fiyatlarla % 20,4 oranında bir artış gösterdi ve 884 milyar 4 milyon 260 bin TL seviyesine geldi.

Gayrisafi Yurt içi Hasılayı oluşturan faaliyetlere göz atıldığında, 2018 yılının ikinci çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; tarım sektörü toplam katma değeri % 1,5 oranında bir azalma gösterirken, sanayi sektöründe % 4,3' lük bir büyüme ve inşaat sektöründe ise % 0,8 oranında bir artış gerçekleştiği görüldü. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değer oranında ise % 8 oranında bir artış görüldü.

Takvim etkisinden arındırılmış Gayri Safi Yurt İçi Hasıla zincirlenmiş hacim endeksi, 2018 yılı ikinci çeyreği olan Nisan Haziran döneminde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre % 5,5 oranında bir artış gerçekleştirdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre % 0,9 oranında bir artış gerçekleştirdi.

Kamubulteni.com | Ankara