Türkiye Bankalar Birliği: Kredi Talebini Panik Yapan Firmalar Arttırdı

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, ekonomideki son durum sebebiyle panik yapan bazı işletmelerin kendi aralarındaki ticari ilişkilerinde sınırlamalara gittiğini ve alacak vadelerini kısalttıklarını söyleyerek, bu durumun da bankalara olan kredi talebinde artışa sebep olduğunu belirtti.

Türkiye Bankalar Birliği: Kredi Talebini Panik Yapan Firmalar Arttırdı

Gaziantep'te bir toplantıda konuşan TBB Başkanı, "Amacımız üretimi, yatırımı, ihracatı, ticareti, istihdamı, kısaca büyümeyi finanse etmeye devam ederek varlık değerlerini korumaktır.

Öte yandan, panik yapan bazı işletmelerimizin kendi aralarındaki ticari ilişkilerinde sınırlamalara gittiklerini, betsbum alacak vadelerini kısalttıklarını, ek teminat istediklerini, müşteri çeklerini kabul etmediklerini görüyoruz ve duyuyoruz. Bu durum da bankalara olan kredi talebini doğal olarak arttırıyor" ifadelerini kullandı.

Bankaların borçlarını ödemeye niyetli müşterilerine, ödeme durumlarını iyileştirmeleri için destek olmaya çalıştığını söyleyen TBB Başkanı Aydın, "Bankalar karşılıklı iyi niyet ve özveriyle kredi kanallarını açık tutmaya, vade, ödeme ve teminat koşullarında esneklik sağlamaya azami gayret ediyorlar" şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA