Türkiye ABD'ye Karşı Hamleyi Yapmıştı! Rusya'dan İlk Açıklama Geldi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Türkiye'nin Dünya Ticaret örgütü'nde ihracatçıların haklarının korunması çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı ortak hareket konusunda talepte bulunmadığını belirterek, işbirliğinin standart senaryoya göre gelişebileceği açıklamasında bulundu.

Türkiye ABD'ye Karşı Hamleyi Yapmıştı! Rusya'dan İlk Açıklama Geldi

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Rusya dahil DTÖ'deki ülkelere ABD'ye karşı dava süreci başlatan ülkelerle işbirliği yapmayı planladıklarını duyurmuştu.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Türkiye'den henüz bu konuda talep gelmedi. İşbirliği standart senaryoya göre gelişebilir." ifadeleri yer verilirken, DTÖ'nün 9 üyesi olan Rusya, Türkiye, Avrupa Kalebet Birliği, Çin, Hindistan, Norveç, İsviçre, Meksika ve Kanada'nın Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı dava sürecini başlatıldığı hatırlatıldı.

Ayrıca açıklamada, "Davacılar şu anda ABD ile görüşmeler aşamasında bulunuyor. Dava, Tahkim Grubu tarafından değerlendirilme aşamasına geçince davacılar bunun tek bir dava olması için anlaşabilir" denildiği görüldü.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA