Türk İş Genel Başkanı Atalay'dan Flaş Taşeron Kadro, İlave Tediye ve Zam Açıklamaları

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamudaki işçilerin toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümetle anlaşmaya varamadıklarını, bayramdan sonra eyleme geçileceğini açıklarken, verilen teklifin enflasyon oranlarının da altında olduğunu, 2017 yılından bu yana işçilere yapılan zammın enflasyon karşısında eridiğini söyledi. Taşeron ikramiye, kadro ve diğer meselelerle ilgili son dakika açıklamaları.

Türk İş Genel Başkanı Atalay'dan Flaş Taşeron Kadro, İlave Tediye ve Zam Açıklamaları

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamudaki işçilerin toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümetle anlaşmaya varamadıklarını, bayramdan sonra eyleme geçileceğini açıklarken, verilen teklifin enflasyon oranlarının da altında olduğunu, 2017 yılından bu yana işçilere yapılan zammın enflasyon karşısında eridiğini söyledi.

Habertürk ekranlarında taşeron kadro sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Atalay, kadro alamayan çok sayıda taşeron olduğunu, ayrıca taşeronların kadro aldıktan sonra enflasyon karşısında maaş zammı konusunda ezildiğini söyledi.

TAŞERONLARIN ZAM ORANI

Atalay, şu ifadeleri kullandı : 52 günlük ikramiye alması gereken taşeronda, belediyede, il özel idarede arkadaşlarımız var almadılar. Çalışırken kadroya geçen arkadaşlarımız, kadroya geçtikten önceki maaşlarını dahi almıyorlar. KİT'lerde kadroya geçmeyenler var. Zam pazarlığında bunları konuşuyoruz.Şu anda enflasyon yüzde 15, taşeronlara yüzde 4 zam veriliyor.Bu hepimizin meselesi, bunu masa başında çözmemiz gerekiyor. Bu pazarlıklarda bunları da konuşuyoruz. Ortayol nerede bulunabilir, 7+4 ile sözleşmeyi falan bağlayamayız. Hiç uzlaşacak bir durum yok. İşimiz gücümüz bitti de ülkeyi karıştıralım, eylem yapalım demiyoruz. 220 gündür çalışıyoruz. Kamuda , yılbaşından sonra vergilerden dolayı 459 lira kaybımız var.

YILBAŞINDA ALDIĞIMIZ PARA DAHA SONRA VERGİYLE GERİ ALINIYOR

Yılbaşında aldığımız parayı yıl sonunda verseler sorun yok. Zamı veriyorlar, yıl sonunda geri alıyorlar. Bu hepimizin sıkıntısı. Günde 5 işçi hergün iş cinayetinde, kazada hayatını kaybediyor. 8-10 yaşında çocuklar kamyon kasalarında, pamuk tarlalarında çalışıyor. Bu ülkeye bu tablo yakışmıyor.