Türk İş 2019 Asgari Ücret İçin Net Rakam Açıkladı

Son dakika haberi: Türk İş, asgari ücret teklifini açıkladı. Türk İş Danışmanı Enis Bağdadioğlu, yaptığı son dakika açıklamasında 2019 için asgari ücret tekliflerini kamuoyuna duyurdu.

Türk İş 2019 Asgari Ücret İçin Net Rakam Açıkladı

Son dakika: Türk İş asgari ücret hakkında ilk kez net rakam verdi.

Asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayının başındna bu yana 2 kere toplandı. Bugün komisyon üçüncü defa toplanacak. Kritik toplantı öncesi Türk İş, asgari ücret için ilk kez net bir rakam verdi. 

Bugün saat 14.00'de Türk İş 'in ev sahipliğinde yaplacak toplantı öncesi, Türk İş Danışmanı Enis Bağdadioğlu katılıdığı programda önemli bazı açıklamalarda bulundu. Bağdadioğlu yaptığı açıklamada Türk İş 'in asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı.

'Meliha Okur ile Anlat Bana' adlı bir programının canlı yayınına konuk olan Türk İş Danışmanı Enis Bağdadioğlu, sendikasının asgari ücret teklifini de canlı yayında açıkladı.

ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ..

Türk İş Danışmanı Enis Bağdadioğlu, canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'Bizim asgari ücret teklifimiz 2385 TL' Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da önceki gün Meral Akşener'in ziyaretinde fitre miktarının 19 lira olduğunu belirterek 4 kişilik bir ailede bu ücretin aylık 2280 lira etttiğini açıklamıştı.

İYİ PARTİ'DEN FİTNE ÖRNEĞİ

İYİ Parti Lideri Akşener, "Kimse sokağa inecek değil, kimse sokakta herhangi bir acayiplik yapacak değil. İnsanlar, geçim derdinde, çocuğunu okutmak derdinde." ifadelerini kullandı. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ise asgari ücretin 2 bin liraya çekilmesi konusunda 4 aydır çağrıda bulunduklarını söyleyerek, DİB tarafından açıklanan fitreyi de hatırlatıp, "Fitre 19 lira ve 4 kişilik bir ailede bu ücret aylık 2280 lira ediyor. Asgari ücretin bunun altında olmaması gerekiyor ki, fitrede asgari ücret buğday hesabından yapılıyor." demişti.

TİSK'TEN İŞÇİLERİ ÜZEN AÇIKLAMA

Komisyonda işverenleri temsil eden TİSK ise önceki gün yaptığı açıklamada, 2 bin TL'nin üstü talepler için şu ifadeleri kullandı:

"Bu tür taleplerin 'Yeni Ekonomik Program' içinde yer alan enflasyon ve işsizlikle mücadele ile diğer hedeflere uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu talebin gerçekleşmesi ülkemizin rekabet gücünü olumsuz etkileyeceği gibi istihdamın sürdürülebilirliği ve yeni iş alanlarının açılması açısından da destekleyici değil." 

Asgari ücret belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN