Tüketicinin Yüzü Güldü: Vatandaş İncire Doyuyor…

İncir üretiminde lezzeti yakalayan memleket Sinop’ta fiyatlar vatandaşı memnun etti. Sezona havalı bir giriş yapan meyvenin fiyatı düşünce pazar tezgahlarında kapış kapış satıldı.

Tüketicinin Yüzü Güldü: Vatandaş İncire Doyuyor…

Bağırsak probleminden kansere kadar birçok hastalığın baş düşmanı incir sezona fiyatıyla havalı bir giriş yapmıştı. Fiyatları yüksek bulan vatandaş her ne kadar başta dilediği kadar tüketemese de yavaş yavaş fiyatların düşmesiyle beraber pazarın yolunu tuttu. Üretimde lezzeti yakalamayı başaran memleket Sinop’ta incirin kilosu 30 liradan alıcı karşısına çıktı.

Fiyatı Uygun, Talep Yoğun

Yaz ve sonbahar mevsimlerinin vazgeçilmez meyvesi olan incirde bereket ve fiyatların düşüklüğü dikkat çekiyor. Sinop Meydankapı Mahallesi'ndeki Kapalı Pazaryeri'nde 1 kilosu 30 liradan satılan incire müşteriler yoğun ilgi gösterdi.

İncir satıcısı Nezahat Tekin yaptığı açıklamada, "İncirimiz bu sene bol. Başka da meyve yok. Bu yüzden satılıyor. Fazlası ziyan olmuyor. Sık sık topluyorum. Bu sene Sinop'ta kestane ve ceviz yok, elma ve pekmez de çok az. Fiyatlar şu an normal, 25-30 lira arası. Kalitesine göre değişiyor" dedi.

"Üretiyoruz ve Kendimizi Güçlendirmeye Çalışıyoruz"

Fiyatların uygun olduğuna dikkat çeken incir satıcısı Sevim Usta, "İncirler ucuz, 25-30 lira arasında bir fiyat var. Üretiyoruz ve kendimizi geçindirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İnciri çok sevdiklerini belirten müşteriler, inciri ilk çıktığında pahalı bulduklarını, ucuzlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.