Trump'ın Tehdidi Sonrası Dolar Yükseldi-14 Ocak Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Döviz kurları ve altın fiyatları, Trump 'ın skandal açıklaması sonrası yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatlarında son rakamlar.

Trump'ın Tehdidi Sonrası Dolar Yükseldi-14 Ocak Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Trump Türkiye hakkında skandal bir açıklama yaptı dolar yükselişe geçti.

Son hataları dalgalı şekilde 5,30-5,45 bandında geçiren dolar kuru, gece saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump 'ın skandal açıklamasının ardından haftaya yükselişle başladı. Trump, Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımında Türkiye 'yi ekonomik yaptırımlarla tehdit ederek şu ifadeleri kullandı:

"DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız. Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz. Rusya, İran ve Suriye, ABD'nin doğal düşmanları DEAŞ'ı Suriye'de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz savaşları bitireceğiz."

DOLAR YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Geçtiğimiz haftayı 4,46 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, Trump 'ın bu açıklamasının ardından haftaya yükselişle başladı ve 5,5389 TL seviyesine kadar yükseldi. 

Euro kuru da dolar kurunun yükselmesi ile yükselişe geçti ve 6,25 seviyesinden 6,34 TL seviyesine kadar çıktı.

ALTIN FİYATLARI

Dolar ile Euro kurunun yanı sıra altın fiyatları da yükselişe geçti. Gram altın , haftaya 229 TL seviyesinden başlarken çeyrek altın 371 TL seviyesine kadar çıktı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA