Trafikte bunu yapanlara 690 TL ceza kesilecek! Mobeseler anında yakalıyor

Radar kontrolünü önceden fark edip, selektör yaparak diğer sürücüleri uyaranlara da cezai işlem uygulanıyor. İşte, bu tür bir uyarıda bulunan sürücülere uygulanan para cezasının detayları.

Trafikte bunu yapanlara 690 TL ceza kesilecek! Mobeseler anında yakalıyor

Bayram sonrası trafik yoğunluğu artarken, yol güvenliği denetimleri de sıklaştırılıyor. Hız sınırlarını aşan sürücülere ceza uygulanırken, bazıları radar kontrol noktalarını önceden fark edip diğer sürücülere selektör yaparak uyarıda bulunuyor. Böylece karşı yönden gelen sürücüler, uyarıyı alıp hızlarını azaltıyor ve potansiyel cezalardan kaçınıyorlar. Ancak, bu uyarı yöntemi kullanan sürücüler için de ceza muafiyeti bulunmuyor.

trafik cezası

Selektör Yapanlara Özel Denetim

Son haberlere göre, bayram tatili sonrasında trafiğin yoğunlaştığı Düzce güzergahında, radar denetimlerini önceden haber vermek için selektör yapan sürücüler polis tarafından belirlenmeye başlandı. Yapılan denetimlerde, bu şekilde uyarıda bulunan 66 sürücü tespit edilerek durduruldu. Her bir sürücüye 690 lira ceza uygulanarak, toplamda 45 bin 540 lira cezai işlem gerçekleştirildi.