TOKİ'den Yüzde 24 İndirim Kampanyası-İşte Şartlar ve Başvuru Tarihleri

TOKİ Başkanı bir son dakika açıklaması yaptı. Ergün Turan yaptığı açıklamada konut ile işyerlerinin tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar için indirim kampanyası başlatacaklarını söyledi.

TOKİ'den Yüzde 24 İndirim Kampanyası-İşte Şartlar ve Başvuru Tarihleri

TOKİ Başkanı Ergün Turan 'dan müjdeli açıklama geldi.

Borcunu erken vermek ve hemen tapusunu almak isteyen ev ve işyeri sakinlerinden gelen yoğun talep üzerine bu yıl ikincisini yapacakları yüzde 24 indirim kampanyası hakkında açıklamada bulunan TOKİ Başkanı, söz konusu kampanyanın önümüzdeki Cuma günü başlayacağını söyledi.

Borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından yoğun şekilde istek geldiğini söyleyen Turan, vatandaşların tapularını erken almaları için yüzde 24 'lük bir indirim kampanyası düzenleyeceklerini söyledi.

BAŞVURULAR CUMA BAŞLIYOR 19 EKİM 'E KADAR

Yaptığı açıklamanın devamında başvuruların 21 Eylül ile 19 Ekim tarihleri arasında alınacağını söyleyen Turan, "Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak"  ifadelerini kullandı.

ESNET ÖDEME

Daha önce düzenledikleri kampanyada yüzde 20 'lük indirim yaptıklarını söyleyen Turan, bu kampanya ,ile vatandaşların borçlarında yüzde 24 'e varan indirimler uygulayacaklarını söyledi. Turan, "Yüzde 24 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlarımız borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 24 indirim kampanyasından faydalanabilecek" dedi.

Turan açıklamasının devamında, kampayanın detaylarını ve başvuru yapabilecek ev ile işyeri sahiplerine ilişkin Sultanbet bilgi verdi. Buna göre başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmamayan konut ile işyeri sakinlerinin kampanyadan faydalanacağını söyleyere, "Kampanyamızdan satışları 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmemiştir." dedi.

Kampanyadan 192 bin ev ile işyeri sahibinin faydalanması bekleniyor.

Kamubulteni.com  | Ankara