TİM-TEB'den Girişimcilere 150 Bin TL Karşılıksız Destek (Başvurular 10 Ağustos'ta Sona Erecek)

TÜBİTAK'ın Bireysel Genç Girişim (BİGG) programı çerçevesinde 30 uygulayıcı kuruluştan biri olan Türk Ekonomi Bankası,  TİM-TEB girişim evlerinde hibe programından faydalanmak isteyen girişimcilerin başvurularını 10 Ağustos'a kadar almaya devam edecek.

TİM-TEB'den Girişimcilere 150 Bin TL Karşılıksız Destek (Başvurular 10 Ağustos'ta Sona Erecek)

TEB tarafından yapılan açıklamaya göre, banka , girişim bankacılığı ile yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Banka , 2015 yılında programın ilk döneminde desteklediği 15 girişimcinin 150'şer bin TL'lik hibelerini ulaştırırken, 2017 yılında bin 400 başvuru aldı. Geçtiğimiz yılın ilk döneminde TEB program kapsamında 16 projeyi destekleme kararı alırken, ikinci dönemde 24 girişimciye 150 bin TL devlet desteğinin verilmesine olanak sağladı.  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Megabahis Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz,"Desteğimizi sadece finansman ile sınırlamıyor, Ataşehir'de açtığımız TİM-TEB Girişim Evi'nde ve Türkiye'nin pek çok noktasında faaliyet gösteren TİM-TEB Girişim Evleri'nde girişimcilere iş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, müşteri bulunmasından yatırımcılara sunulmasına kadar her aşamada ücretsiz destek sunuyor; eğitim, danışmanlık ve mentorluk sağlıyoruz.Geçen yıl BiGG Programı kapsamında en fazla girişimcinin desteklenmesini sağlayan ikinci kurum olma başarısını gösterdik. Bu başarıyla iki yıl daha uygulayıcı kuruluş olma hakkı elde ettik. Program kapsamında genç girişimcilerimize farklı teknolojik alanlarda dikey mentorluklara ek olarak, iş süreçlerine dair birçok konuda destek veriyoruz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA