Tez Koop İş: Asgari Ücret Geçim Ücreti Olmalıdır

Tez-Koop İş İzmir Şubesi'nin genel kurulunda, ekonomik durumla birlikte tekrar gündeme gelen kıdem tazminatına ilişkin çağrıda bulunuldu, bu konuda tüm sendikaların ortak hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Tez Koop İş: Asgari Ücret Geçim Ücreti Olmalıdır

Ticaret, kooperatif, eğitim, büro ve güzel sanatlar iş kolunda faaliyet gösteren Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş Sendikası İzmir Şubesi'nin 20. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. İzmir Şubesi 3 bin 500 üyeye sahip, Migros ve Carrefour'un ege bölgesindeki mağzalarda örgütlü durumda. Genel Kurula , 110 delegenin tamamına yakını katılırken, genel kurulun gerçekleştiği salonda 'Asgari ücret geçim ücreti olmalıdır, 'Kıdem Tazminatı fonuna hayır' , 'İşçilerin birliği sermayeyi yenecek' pankartları asıldı.

Divan seçiminin ardından konuşma yapan Şube Başkan Yardımcısı Şen, işçilerin son zamanlarda eskiye nazaran daha da zor günlerdeng eçtiğini söyledi. Şen, "İşçiler üzerindeki sosyal ve ekonomik baskılar giderek artıyor. Benimsenen iktisadı ve siyasi politikalar sonucunda yaşadığımız krizin faturası işçilerin omuzlarına yüklenmek isteniyor. Sendikalar olarak görevimiz buna karşı çıkmaktır. Krizin sorumlusu kimse, fatura onlara kesilmelidir. Krizin etkisini göstermeye başlaması ile işçilerin ücretleri erimeye devam ediyor. Bir de kriz bahanesiyle işten çıkarmalar yaşanıyor.Kriz fırsatıyla kıdem tazminatı tasfiye edilmek isteniyor. Gerek Türk-İş gerek farklı iş kollarındaki örgütlü sendikalar olarak kıdem tazminatının kırmızı çizgi olduğunu ve genel greve çıkılabileceği vurgulandı. Sermayedarlar, hükümet ve Hak-İş aynı safta olmasına rağmen, biz emek örgütleri olarak mücadele etmeli ve krizin faturasının işçilere kesilmesinin önüne geçmeliyiz. Bu sorunları aşmak için sendikamıza sahip çıkmalıyız. Yılmadan usanmadan demokratik haklarımızı ve sendikal haklarımızı savunmalıyız" şeklinde konuştu. Şubenin faaliyet raporlarının okunması ve kurulların ibrasından sonra seçime gidilirken, tek liste ile seçime giren mevcut yönetim tekrar seçildi.