TESK Genel Başkanı: Vatandaş neye elini atsa zamla karşı karşıya

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, döviz kurlarındaki artışın ardından başlatılan enflasyonla mücadele kampanyasına katılım sağlayan bazı firmaların bu durumu kar kampanyası şekline dönüştürmesine dikkat çekti.

TESK Genel Başkanı: Vatandaş neye elini atsa zamla karşı karşıya

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Enflasyonla Topyekün Mücadelede başarılı olunabilmesi için tüm çevrelerin birlik olması, elini taşın altına koyması gerektiğini, ilgili projeyi lehlerine çevirmek, kar kampanyasına dönüştürmeye çalışan işletmeler olduğunu söyledi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, yazılı açıklamasında, Enflasyonla Topyekün Mücadele maksadıyla başlatılan indirim kampanyalarının bazı firmalarca istismar edildiğini, yüzde 10 indirim kampanyalarının piyasayı canlandırmaya yetmediğini söyledi. Palandöken, "Dolar kuru 7,21 ile tarihi rekor kırdığı dönemde fiyatları katlayarak artıran firmalar, şimdi dolar 5,70'in altında iken yalnızca yüzde 10'luk indirimle göz boyuyor. İstisnasız tüm ürünlere zam yapılırken, indirim kampanyaları yalnızca belli başlı ürünlerde uygulanıyor. Enflasyonla Topyekun Mücadele indirimlerini bile kar kampanyasına çevirenler var. Resmen satılmayan ürünlere indirim yaparak yeni pazarlama stratejileri yapıyorlar. Bu fırsatçılar yalnızca karlarını artırmakla kalmayıp enflasyonla mücadeleye de ket vuruyor. Sırf müşteri çekmek için enflasyonla mücadele kampanyasını kullanmak adil bir davranış değil. Serbest piyasa ortamı var diye kimse kafasına göre hareket etmemeli. Ülkemizin ekonomik dar boğazdan geçtiği bir dönemde herkes ve her kesim üzerine düşeni yapmalı. Çünkü her şey kar ve para kazanmak değildir." şeklinde konuştu.

Türkiye'de vatandaşların artık indirim kampanyalarına itibar etmediğini vurgulayan TESK Genel Başkanı, "Vatandaş neye elini atsa zamla karşı karşıya kaldığı için artık alışveriş yapmaktan çekiniyor. Yapılan alışverişler zaruri ihtiyaçlardan başka bir şey değil. Piyasaya yeniden güven gelmesi için indirimler daha ciddi ve inandırıcı olmalı. İndirimler ne kadar cazip olursa piyasalar o kadar canlanır." dedi.