Temmuz Enflasyon Farkı İçin İlk Rakam Geldi-Memur ve Emekli Maaş Zammı İçin Flaş Haber

Memur ve emekli vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. İTO tarafından açıklanan İstanbul enflasyon verileri memur ve emeklilerin maaş zammı beklentisini düşürdü.

Temmuz Enflasyon Farkı İçin İlk Rakam Geldi-Memur ve Emekli Maaş Zammı İçin Flaş Haber

Çarşamba günü açıklanascak enflasyon öncesi ilk rakamlar geldi.

İTO, bugün yaptığı açıklamada Haziran ayı fiyat artışlarını ve İstanbul enflasyonunu kamuoyuna duyurdu. TÜİK tarafındna 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü açıklanacak enflasyon rakamları öncesi açıklanan ilk rakamlarda memur ve emekliye kötü haber geldi. Buna göre emekli ve memura ek zam gelmeyecek. 

İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanan verilere göre, İstanbul'da Haziran'da bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0,98, toptan fiyatlar ise yüzde 2,09 oranında bir azalma gösterdi.

Haziran ayında perakende fiyatlar yüzde 0,98 oranında düşerken toptan fiyatlar 2,09 düştü ve bu da enflasyonun bu ay eksi yönde geleceği beklentilerini arttırdı.

Yılın ilk 5 ayındaki TÜFE oranlarına baktığımızda 2019 Ocak ayında enflasyon yüzde 1,06, Şubat ayında 0,16, Mart ayında 1,03, Nisan ayında 1,69, Mayıs ayında da 0,95 oranında geldi. Bu rakamlar sonrası 0,95 'lik enflasyon farkı oluştu. 

Ancak İTO verilerine göre bakacak olursak Haziran ayı enflasyon rakamlarının eksi yönde gelmesi ve memur maaşlarına sadece toplu sözleşmedeki yüzde 5 rakamı kadar zam yapılması bekleniyor. 

Toplu sözleşme detayına göre temmuz ayında memurlar % 5 oranında bir zam alacak. Şayet enflasyon yılın ilk 6 için yüzde 4'ü aşarsa enflasyon farkı alıyorlar. Şu anda %4,89 olan rakam 3 Haziran'da TÜİK tarafından açıklanacak rakam sonrası kesinlik kazanmış olacak.

AYLAR TÜFE)
OCAK 1,06
ŞUBAT 0,16
MART 1,03
NİSAN 1,69
MAYIS 0,95
TOPLAM 4,89

Memur emeklileri, Temmuz 'da yüzde 5 toplu sözleşme zammı alacak. Enflasyon yüzde 4 'ün üzerine çıkarsa , çıkan oran kadar memur emeklisinin yüzde 5 'lik zammının üzerine eklenecek. Ancak enflasyonun eksi gelmesi durumunda memur emeklileri sadece toplu sözleşme oranı kadar maaş zammı yapılacak.

Bağkur, SSK, tarım emeklileri ise enflasyon oranında zam alıyor. TÜFE 'nin eksi gelmesi sonrası bu emekliler de yüzde 4 seviyesinde zam alacak.

Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz günü açıklanacak ve memur ile emeklilerin maaş zamları belli olacak.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANINCA VE MAAŞ ZAMLARI BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN